”Köyhäintalosta” miljonääriksi – köyhän miehen perintöoikeus selvisi vasta DNA-testeissä

Jordan Adlard Rogers työskenteli sosiaalivirkailijana ja sai miettiä päivästä toiseen, miten selviäisi kaikista laskuista. Hän ei tuntenut isäänsä, sillä tämä ei kuulunut koskaan pojan elämään.

Jo nuorempana, kun Jordan oli vasta 8-vuotias, hänellä oli aavistus isästään. Kyseessä oli Charles Rogers, rikas aristokraatti, joka omisti elinaikanaan hulppean 60 miljoonan euron arvoisen kartanon ja 620 hehtaarin kokoisen maa-alueen. Aikuisiällä Jordan Rogersin lukuisat pyynnöt DNA-testin tekemiseksi kuitenkin torjuttiin.

Cornwallissa sijaitsevan kartanon ainoa omistaja nukkui pois 62-vuotiaana ja tuolloin Rogers sai viranomaiset viimein suostuteltua DNA-testiin. Tuloksesta ilmeni kiistattomasti, että Charles Rogers oli Jordanin isä. Muita sukulaisia ei ollut enää elossa, joten perintö lankesi kokonaisuudessaan Jordan Rogersille.

Charles Rogersin elämä ei ole ollut helppoa, sillä hän oli huumekoukussa vuosikymmenten ajan. Viimeisinä vuosinaan mies kärsi aliravitsemuksesta ja huonosta hygieniasta. Lisäksi hän vaihtoi vaatteitaan vain harvoin ja nukkui autossaan.

Arvokkaan kartanon takana on säätiö, jonka arvopapereista Jordan saa tuloja ja lisäksi hänen maillaan olevat maatilat maksavat vuokraa, joten työnteko ei ole hänelle enää ajankohtainen asia.

– Olen surullinen, etten koskaan saanut tilaisuutta tutustua isääni. Aion perustaa hyväntekeväisyysjärjestön, joka auttaa ihmisiä Cornwallin lähellä, Porthlevenin ja Helstonin alueella, kertoo Jordan.

Lähde: TheGuardian

Kuva: Pixabay