Balmoralin linna on kohdannut uudenlaisen ongelman koronaviruspandemian takia.

Kuningatar Elisabetin kesäasunnon, Balmoralin linnan siivouspartiot ovat saaneet lisähommia. Koronapandemian takia yleiset vessat on suljettu viruksen leviämisen estämiseksi. Niinpä kuningattaren kesäasunnon liepeillä liikkuvat retkeilijät tekevät tarpeensa linnan maille, uutisoi The Sun. Alueelta löytyy jopa 18 kävelyreittiä ulkoilijoita varten.

Linnaa ympäröivissä puistoissa ja metsissä lojuu vessapaperia ja ihmisten jätöksiä. Balmoralin linna julkaisi Twitter-tilillään kuvia sotkusta, sekä muistutuksen miten luonnossa tulee toimia oikeaoppisesti jos pakottava tarve iskee.

– Valitettavaa nähdä niin paljon vessapaperia tiluksilla, polkujen ja monumettien vierillä. Muistathan, että alueella ei ole yleisiä wc-tiloja tällä hetkellä.

Balmoral Castle

@Balmoral_Castle
Disappointed to see so many wipes discarded on the Estate today. Next to paths and monuments. Please remember there are no public toilets open for miles around at the moment.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Jos sinun tarvitsee pissata, tee se vähintään 30 metrin päässä järvistä tai puroista. Jos sinun tarvitsee kakata, tee se mahdollisimman kaukana rakennuksista, poluista, vesistöistä ja maatilan eläimistä. Hautaa jätökset kuoppaan ja peitä maa-aineksella.

Balmoral Castle

@Balmoral_Castle
Whilst toilets are closed. If you need to pee, please do so at least 30 metres from lochs or streams. If you need to defecate, do so as far away as possible from buildings, paths, water courses and farm animals. Bury faeces in a shallow hole and replace the turf.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Balmoralin linna sijaitsee Skotlannin Aberdeenshiressä. Se on kuningasperheen yksityisessä omistuksessa ja toimii kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin kesäasuntona. Linnan mailla käy vuosittain noin 85 000 matkailijaa.