Näin matkustat ilmaiseksi maailman ympäri

Monen ihmisen unelma on nähdä maailmaa ja matkustaa moniin paikkoihin. Kuitenkin usein haaveiden toteuttamiseen on esteenä raha, koska matkailu lentoineen ja hotelleineen maksaa paljon.
24-vuotias Iris paljastaa salaisuutensa, jonka avulla hän on matkustanut noin 50 maahan täysin ilman rahaa.
Hollantilainen Iris Veldwijk jätti viisi vuotta sitten opintonsa kesken ja on sen jälkeen matkustellut ympäri maailmaa kitaransa kanssa. Paikasta toiseen Iris siirtyy yleensä liftaamalla. Välillä hän yöpyy teltassa, jota hän kuljettaa mukanaan. Joskus Iris tarjoutuu tekemään töitä yösijaa vastaan.

Useimmiten Iris viettää kolme viikkoa samassa maassa, jonka jälkeen edessä on maisemanvaihto.
Iris matkustaa yksin, koska hänen on vaikea löytää toista ihmistä, jolla olisi samanlainen elämäntapa, mutta hän haluaisi reissata jonkun toisen naisen kanssa.
Iris tietää, että välillä yksin matkustaminen on vaarallista.
– On ollut tilanteita, joissa en ole tuntenut oloani turvalliseksi. Jotkut ihmiset ajattelevat minun olevan prostituoitu. Minun täytyy valehdella, että minulla on poikaystävä. Sitä varten minulla on sormus, jonka voin laittaa sormeeni, Iris kertoo.
Iris aikoo kuljeskella ympäri maailmaa vielä muutamia vuosia. Kotiin hänen pitäisi palata viimeistään vuonna 2020 suorittamaan opintonsa loppuun.
Lähde: Daily Star