Nainen julkaisi ahdisteluvideon ja nostatti someraivon – itseään vastaan!

Mexico Cityssa asuva amerikkalainen 29-vuotias freelance-toimittaja Andrea Noel joutui seksuaalisen ja kulttuurillisen kohun keskipisteeseen hyvin erikoisella tavalla.

Kaikki alkoi toissa vuonna naistenpäivänä, kun Noel käveli kaikessa rauhassa jalkakäytävää pitkin. Yhtäkkiä takaapäin hyökkäsi mies, joka työnsi kätensä Noelin hameen sisään ja veti tämän alushousut alas, jonka jälkeen mies juoksi tiehensä.

Noel raportoi tapahtuman poliisille , jotka eivät löytäneet miestä. Tapahtumasta löytyi valvontakameratallenne, jonka Noel julkaisi sosiaalisessa mediassa, jotta mies löydettäisiin.

Videon julkaiseminen poiki välittömästi hyvin raivostunutta palautetta, mutta ei sellaista kuin Noel oli odottanut, sillä palaute kohdistui häntä itseään vastaan!

Useat miehet aloittivat suoranaisen vihakampanjan Noelia kohtaan. Hän alkoi saada viestejä 45 sekunnin välein, joissa häntä syytettiin ”saastaiseksi huoraksi” ja ”feminatsiksi”. Yhdessä kommentissa tylytettiin rajusti: ”Hänen olisi pitänyt raiskata sinut, vi*tun blondi huora.” Toinen kommentoija kirjoitti: ”Toivottavasti seuraavalla kerralla sinut raiskataan, jotta tiedät oman paikkasi. HUORA.”

Enää ei ollut kyse nettikiusaamisesta, vaan vakavasta uhkailusta. Noel alkoi saada myös tappouhkauksia ja miehet alkoivat kierrellä hänen kotiovensa ulkopuolella. Istuessaan olohuoneessa, hän huomasi päätään osoitettavan infrapunavalolla. Hän ei uskaltanut enää pysyä kotona, vaan siirtyi asumaan hotelliin.

Kahvilassa ollessaan Noel sai Twitter-viestejä, joissa luki täsmälleen missä hän oli.
Noel kertoi Mail Onlinelle olevansa täysin shokissa, sillä hän odotti sympatiaa – mutta sen sijaan hän on itse joutunut hyökkäyksen kohteeksi.

Kommenteissa häntä syytetään myös siitä, että hänen hameensa oli liian lyhyt. Eräs kommentoija kirjoitti: ”Vi*tun huora, naisen paikka on kotona, hoitamassa lapsiaan.”
Tappouhkausia alkoi tulla myös kuvina, joissa ”…ihmisillä oli aseet kädessä ja he sanoivat olevansa tulossa tappamaan minut”.

Noel poisti videon omalta tililtään, mutta se on nähtävissä alla.

Los Angelesista kotoisin oleva Andrea Noel on hämillään ja kauhuissaan tilanteesta. Hän ei ymmärrä, miksei nainen saisi sanoa eikä julkaista mitään siitä, että perverssi mies hyökkäsi seksuaalisesti hänen kimppuunsa keskellä päivää.

– Tämä on ollut todella pelottavaa, ei pelkästään sen takia että tuhannet ihmiset ovat uhanneet tappaa minut, mutta myös sen takia, että viranomaiset eivät ole ottaaneet sitä tosissaan, Noel kertoo MailOnlinelle.

– Kirjaimellisesti tuhannet ihmiset ovat sanoneet raiskaavansa, kiduttavansa ja tappavansa minut, eikä sen tekemiseen tarvita kuin yksi sekopää, hän lisäsi.

Noel aikoi lähteä pois Mexico Citystä, kunnes skandaali olisi laantunut ja totesi, että miesten harjoittamalla seksismillä on Meksikossa syvät juuret. Hän kuitenkin asuu edelleen kaupungissa.

– Täällä on ällöttävä machismo-kulttuuri. Viikko ennen tätä tapahtumaa, mies seurasi minua kun menin kotiin ja masturboi housuissaan. Kun pääsin kotiin, mies huusi minulle, että olin huora, ja häipyi. Leukaani on viillelty, nenäni on murrettu ja otsassani on pahat arvet meksikolaisten pahoinpitelyistä.

Kaikesta kohusta ja uhkauksista huolimatta Noel sanoo, ettei kadu videon julkaisua.

– Ainakin kasvatan tietoisuutta vakavasta kulttuurillisesta ja systemaattisesta ongelmasta Meksikossa. Se ei tule muuttumaan, mutta ainakin ihmiset saavat tietää siitä.

Gepostet von Andrea Noel am Sonntag, 24. Januar 2016

Lähde: MailOnline

Kuvat: Andrea Noelin Facebook-tili


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Jä vastaus

Your email address will not be published.