Podcast: Rita Niemi-Manninen joutui teini-ikäisenä äitinsä miesystävän ahdistelemaksi – ”Se oli aivan hirveää”

Hyvinvointialan yrittäjä Rita Niemi-Manninen avautuu Suplan uudessa Realityrakkautta-podcastissa traumaattisesta menneisyydestään. Hänen lapsuuttaan ja nuoruuttaan varjosti isän väkivaltaisuus ja alkoholismi.

– Asuttiin häntä paossa aikanaan. Siihen maailmanaikaan ei ollut sellaista turvakotijärjestelmää kuin nykyään. Olin silloin tosi pieni, enkä muista kauheasti. Lapsen mieli pystyy sulkemaan näitä pois, Rita Niemi-Manninen kertoo ja jatkaa:

– Siskoni muistaa varmasti paremmin, kun hän on minua neljä vuotta vanhempi. Hänellä on edelleen arpi kasvoissa, kun hän on saanut esinettä päähänsä. Muistan lapsuudesta, että synttärit keskeytyivät, kun isä alkoi sekoilemaan ja tavarat lentelivät.

Isä joi itsensä hengiltä, kun Rita oli 12-vuotias. Traagiset kokemukset eivät loppuneet väkivaltaisen ja alkoholisoituneen isän kuolemaan, sillä äidin uusi miesystävä ahdisteli Ritaa seksuaalisesti.

–  Äidin miesystävä olisi halunnut olla mun kanssa, kun olin 15-vuotias. Se oli aivan hirveätä, Rita toteaa.

Rita kertoo, ettei ole käynyt puhumassa traumaattisista kokemuksistaan ammattiauttajan kanssa.

–  Nykyään hakeudutaan terapiaan herkästi, mutta minä en ole käynyt. Olen aika avoin, joka on auttanut minua. Äitinikin kanssa olen puhunut asioista todella avoimesti – jopa liiankin avoimesti.

”Aki ei ole sovinisti”

Selviytyjät-sarja aiheutti Ritan ja hänen miehensä Aki Mannisen ympärillä suuren kohun, joka eskaloitui siihen pisteeseen, että pariskunta sai useita tappouhkauksia. Keskustelupalstoilla ja mediassa Aki leimattiin naisvihaajaksi ja sovinistiksi.

– Minulla on kokemuksia niin sanotuista miehistä, joille minulla on olemassa oma lempinimi, mutta en sitä ala nyt sanomaan. Se on aikamoinen villi viidakko, kun ajautuu kolmekymppisenä sinkkumarkkinoille. Kaiken näköiseen olen törmännyt ja kohdannut. On sovinismia ja esineellistämistä. Kun on sen kokenut, tietää, että Aki ei ole yksi niistä miehistä, Rita kertoo ja myöntää törmänneensä miehiin, jotka ovat muun muassa käyneet häntä kiinni takapuoleen yöelämässä.

Rita Niemi-Manninen osallistui miehensä Aki Mannisen kanssa Temptation Island Suomi -sarjan ensimmäiselle kaudelle vuonna 2015. Sittemmin hänet on nähty muun muassa Martina ja hengenpelastajat- ja Gladiaattorit-ohjelmissa. Pariskuntana he ovat tähdittäneet Akin ja Ritan rakkausdieetit -hyvinvointiohjelmaa.

Kuuntele Realityrakkaus-podcastin ensimmäinen jakso täältä.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.