Sony lanseerasi ensimmäiset kuluttajille tarkoitetut 8K-televisionsa – katso huima esittelyvideo

Sony on julkistanut MASTER-sarjansa uuden ZG9 8K HDR Full Array LED -television, jossa on neljä kertaa enemmän pikseleitä kuin 4K-kuvassa tai 16-kertaisesti Full HD:n määrä.

Sony julistaa MASTER-sarjan televisioidensa edustavan kotikatsojien käytettävissä olevan kuvanlaadun huippua, ja niiden tuovan kuvan katsojien silmille juuri sellaisena kuin elokuvien ja sarjojen tekijät ovat ajatelleet.

ZG9 käyttää uuden sukupolven Picture Processor X1™ Ultimate -teknologiaa mahdollisimman täsmälliseen yksityiskohtien ja kontrastin esittämiseen. Picture Processor X1 Ultimaten uniikki algoritmi analysoi 8K-tasolla jokaisen kuvassa olevan objektin, ja tuloksena on poikkeuksellisen tarkka kuvanlaatu.

Alla uuden lippulaivamallin esittelyvideo.

Katselukokemuksessa äänellä on myös suuri rooli. ZG9 käsittelee Sound-from-Picture Reality -ominaisuuden ansiosta äänen niin, että kun näyttelijät tai esiintyjät puhuvat, ääni vaikuttaa tulevan suoraan heidän suustaan.

Suuret televisiot ovat yhä suositumpia ja Sony lanseeraa nyt 98- ja 85-tuumaisena markkinoille tulevan ZG9-mallin, jolla olohuoneessa saadaan televisiosta kaikki irti. Premium-tasoisen kuvanlaadun takaamiseksi Sonylta tulee nyt ensimmäinen kuluttajakäyttöön tarkoitettu 8K HDR -televisio, jonka välittämässä kuvassa on neljä kertaa enemmän pikseleitä kuin 4K-kuvassa tai 16 kertaa Full HD:n määrä. Tuloksena on yhä immersiivisempi katselukokemus ilman käytännössä yhtään pikselimuutosta.

Resoluutio ei kuitenkaan ole ainoa merkittävä asia: Picture Processor X1 Ultimate -ominaisuus on optimoitu käsittelemään 33 miljoonaa pikseliä 8K-tasoisena. Lisäksi 8K X-Reality PRO -teknologian ansiosta mikä tahansa sisältö voidaan skaalata 8K-laatuiseksi.

Lisäksi ZG9:ää varten on kehitetty kokonaan uusia 8K-teknologioita:

 • Backlight Master Drive varustettuna paikallisella himmennyksellä sisältää LED-moduulit, joita ohjataan itsenäisesti ja jotka tuottavat ennennäkemättömän kontrastin lävistävällä kirkkaudella ja tumman sävyillä.
 • 8K X-tended Dynamic Range PRO nostaa kirkkauden tasoa siellä missä tarvitaan, jotta kuvasta tulee mahdollisimman selkeä.

Äänen pitää myös kehittyä, kun televisiot suurenevat. OLED in Acoustic Surface Audio -tekniikkaan perustuen Sony on laajentanut teknologiaa ZG9 Full Array LED TV -malliin nimellä Acoustic Multi-Audio. Uusi ZG9:n Acoustic Multi-Audio käyttää neljää etupuolen kaiutinta; kaksi on alareunassa ja kaksi yläosassa, jotta ääni tulee televisiosta itsestään eikä sieltä missä kaiutin sijaitsee. Lisäksi ZG9:ssä on TV Centre Speaker Mode kotiteatterijärjestelmää, jolloin televisiosta tulee kaiken keskipiste. Äänen tasoa parantaa vielä Dolby Atmos™1. (1Saatavilla software-päivityksessä.)

ZG9:ssä on lisäksi X-Wide Angle -ominaisuus, joka varmistaa kuvanlaadun katselukulmasta riippumatta, sekä X-Motion Clarity -ominaisuus, joka minimoi liikkeen hämärtymisen uhraamatta näytön kirkkautta.

Käyttökokemus

ZG9 Full Array LED sisältää Sony Android TV:n, joka tukee laajalti Google Playstä™ ladattavia applikaatioita. Mallissa on Google Assistant ja mikrofonit sisäänrakennettuna, jonka myötä katsojat voivat puhua suoraan TV:lle.

Uusi älykaukosäädin sallii katsojien hallita kytkettyjä laitteita ilman muita kauko-ohjaimia. Äskettäin kehitetty käyttöliittymä tuo saumattoman ja nopean pääsyn suosikkiohjelmiin ja -asetuksiin.

Sony Android -televisiot ovat yhteensopivia Apple AirPlay 2:n ja HomeKitin kanssa. AirPlay 2:n avulla voi vaivattomasti siirtää sisältöä iPhonesta, iPadista ja Macista televisioon. Elokuvia voi toistaa esimerkiksi iTunesista ja muista videosovelluksista tai valokuvia puhelimesta. HomeKitin avulla voi hallita älykkäitä kotituotteita helposti ja turvallisesti tai kysyä Siriltä Applen laitteista. Televisiot voidaan lisätä Home-sovellukseen ja sisällyttää muihin HomeKit-lisävarusteisiin. Esimerkiksi käyttäjät voivat luoda ”Movie Night” -elokuvakokemuksen kotona käynnistäen television, himmentäen valot ja pyytämällä Siriä käynnistämään laitteet. AirPlay 2 ja HomeKit ovat saatavilla ZG9-mallissa vuoden 2019 aikana.

MASTER-sarjan ZG9 8K HDR Full Array LED TV (98” ja 85”)

 • Kuvaprosessorina X1™ Ultimate and 8K X-Reality PRO; kuva terävöitetään ja puhdistetaan reaaliajassa, ja se skaalataan lähemmäksi todellista 8K-laatua.
 • Backlight Master Drive, Full Array LED-taustavalon tekniikka, jossa yhdistyvät 8K-tasolle viritetyt itsenäisesti ohjattavat LED-moduulit, joissa musta toistuu syvänä ja värit kirkkaampina.
 • 8K X-tended Dynamic Range™ PRO, jonka ansiosta kontrasti on 20 kertaa tavallista LED-televisiota parempi.
 • Neljän eteenpäin suunnatun kaiuttimen Acoustic Multi-Audion sekä Sonyn Sound-from-Picture Reality -ominaisuuden ansiosta tapahtumat ja äänet ovat täysin yhdenaikaiset.
 • TV Centre Speaker -tila.
 • X-Wide Angle minimoi värinmuutoksen sivulta katsottuna.
 • X-Motion Clarity näyttää nopeat tapahtumat selkeästi.
 • Netflix -kalibrointitila tuo sisällön ruudulle juuri sellaisena kuin tekijät ovat sen tarkoittaneet.
 • Dolby Vision™ elävöittää tapahtumat autenttisesti ja Dolby Atmos™ tarjoaa immersiivisen äänen.
 • Android TV sekä Google Assistant.
 • Älykäs ja helppo kauko-ohjaus: kytke laitteita HDMI:n kautta ja hallitse niitä kaikkia käyttämällä yhtä kaukosäädintä.

Hinnoittelu ja vähittäiskaupan saatavuus ilmoitetaan myöhemmin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

 • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
 • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
 • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.