Tämän takia maksukorttia ei pidä antaa myyjälle

Viime vuosien aikana on yleistynyt niin sanottu lähimaksaminen. Se tarkoittaa sitä, että pelkkä lähimaksukortin vilauttaminen maksulaitteelle riittää, eikä entiseen tapaan tunnuslukua tarvitse näppäillä.
Uusi maksutapa nopeuttaa muun muassa kaupassa ja baarissa asiointia. Uuteen maksutapaan kuitenkin liittyy riski, jos esimerkiksi baarimikko tai kaupan myyjä sattuu olemaan epärehellinen.
Britannian rahoituslaitoksia edustava UK Cards Association on antanut ohjeen, että maksukortin pitäisi olla aina asiakkaan kädessä. Muutoin se antaa mahdollisuuden petokseen. Jos maksua vastaan ottavan yrityksen henkilökunta pyytä korttia itselleen, voi esimerkiksi tiskin alla olla asiakkaan näkymättömissä toinen maksulaite, jolla kortilta varastetaan rahaa. Piilossa voi olla myös laite, jolla kortin tiedot kopioidaan.

Asiantuntijoiden mukaan asiakkaan ei pitäisi suostua, jos maksamisen edellytyksenä on kortin luovuttaminen myyjälle.
– Asiakkaat ovat erittäin haavoittuvaisia kortin kopioinnille, jos he luovuttavat sen eteenpäin. Tämän takia pitäisi ehdottomasti kieltäytyä, jos korttia pyydetään, sanoo maksupetosten asiantuntija Andrew Goodwill.
Lähteet: Metro, Telegraph, Mirror