Suomalaisen viihteen elävä legenda Pirkka-Pekka Petelius näyttelee perjantaina ensi-iltaan tulevassa Love Records – Anna mulle Lovee –elokuvassa. Petelius esittää Aleksi Mäkelän ohjauksessa säveltäjä Toivo Kärkeä.
Suuri yleisö tuntee Peteliuksen ennen kaikkea useista komediahahmoista, vaikka uran varrella hän on tehnyt myös paljon vakavampia rooleja.
– En koe jääneeni komediahahmojen vangiksi, mutta en myöskään kamppaile vastaan, jos joku haluaa minut nähdä koomikkona, näyttelijä kertoi Metropoli.netille.
Petelius itse pitää lokerointia tylsänä taiteessa ja muilla elämän osa-alueilla.
– Elämme aikaa, jossa kaikki diagnosoidaan. Jokainen ihminen pitää diagnosoida joksikin, esimerkiksi narsistiksi. Mielestäni tällainen lokerointi on tylsää. Sellaisen ihmisen pitäisi ihan ensimmäisenä katsoa peiliin.
Petelius ei näe eroa siinä, että pyrkiikö näyttelijä itkettämään, vai naurattamaan katsojaa.
– Taiteen tehtävä on liikuttaa vastaanottajaa. Oli se sitten kumpaa tahansa.
Ihmiset muistavat Peteliuksen legendaariset sketsihahmot edelleen, vaikka niiden tekemisestä on jo pitkä aika.
– Pitää olla iloinen siitä. Nykyään ihmiset tulevat myös kysymään minulta luonnosta. Joten se on laaja kirjo, jolla minua lähestytään, kertoo Yleisradion luontoiltaa juontava näyttelijä.
Myös näyttelijä itse hallitsee vanhat hahmot edelleen hyvin.
– Putoukseen pyydettiin vierailemaan ja tekemään James Potkukelkka. Ensiksi kieltäydyin, mutta kun puin ne vaatteet päälle, koin olevani kotona.
Olisiko mahdollista, että nämä legendaariset hahmot tekisivät paluun televisioon?
– En koskaan sano, että ei koskaan, joten se on mahdollista.