Nämä 5 pelottavaa asiaa tapahtuvat penikselle, kun sinulle tulee ikää

Penis on miehelle erittäin tärkeä elin, koska sillä jatketaan sukua ja sen avulla saadaan nautintoa sekä itselle että kumppanille. Jokainen mies haluaa peniksensä toimivan hyvin, mutta valitettavasti aika ei armahda ketään ja iän myötä penikseen tulee huolestuttavia muutoksia.
Monet miehet ovat kuulleet, että penis voisi kutistua iän myötä. Onko se totta? Valitettavasti on. Alla 5 asiaa, jotka tapahtuvat tai voivat tapahtua peniksellesi, kun sinulle tulee lisää ikää.

1. Penis käyristyy
Jos penis on erektiossa hieman taipunut johonkin suuntaan, sinulla ei todennäköisesti ole syytä huoleen, sillä tämä on hyvin yleistä. Jos peniksesi on kuitenkin aina ollut täysin suora, ikä voi muuttaa asian. Monien iäkkäiden miesten penis nimittäin alkaa käyristyä. Tämän voivat aiheuttaa esimerkiksi täysin harmittomina pidetyt aktiviteetit, kuten tietyt seksiasennot. Pienet vauriot penikseen monien vuosien aikana voivat aiheuttaa peniskudoksen arpeutumista, joka voi vetää penistä erektiossa johonkin suuntaan. Yksi tällainen asento on se, kun nainen on miehen päällä.
Yleensä asiasta ei ole haittaa eikä sitä hoideta, mutta jos se häiritsee suuresti, arpikudosta voidaan vähentää ruiskeena annettavilla lääkkeillä, jolloin penis suoristuu.
2. Pysyvä kutistuminen
Yksikään mies ei halua kuulla tätä, varsinkin jos penis on jo alun alkaen pienikokoinen, mutta penis todellakin kutistuu iän myötä. Peniksen pieneneminen tapahtuu asteittain ja se johtuu siitä, että normaalit solut alkavat korvaantua joustamattomilla kollageeneillä, jotka tavallaan vetävät koko elintä sisäänpäin.
Iän myötä testosteronitasot laskevat, joka myös aiheuttaa peniksen pienenemistä. Lisäksi monet miehet lihovat ikääntyessään ja tämä saa peniksen näyttämään pienemmältä. Helppo keino saada penis näyttämään isommalta on liikunta sekä terveellinen ruoka, jolloin vatsan koko pysyy kurissa.
– Jokaista 15 laihdutettua kiloa kohden lisäät n. 2,5 senttiä käytettävissä olevaa pituutta penikseen, kertoo New Jerseyn urologisen instituutin johtaja, tohtori Brian Steixner Men’s Healthille
3. Sukukalleutesi alkavat venyä alaspäin
Kun ikäännyt, paikat alkavat roikkua, mukaan lukien sukukalleutesi, sillä lihasmassan väheneminen vaikuttaa myös haarojen väliin. Venymisen määrä on yksilöllistä, mutta jos kivekset ja penis alkavat roikkua niin paljon alaspäin, että siitä on haittaa, asia voidaan korjata kirurgisesti.
4. Erektio-ongelmat
Erektio-ongelma, eli impotenssi tarkoittaa vaikeutta saada tai ylläpitää erektiota. Englannissa arviolta joka toinen 40-70-vuotias mies kokee erektio-ongelmia jossain vaiheessa elämäänsä. Erektio-ongelmat johtuvat riittämättömästä veren määrästä peniksessä.
– Erektio-ongelma on kuin peniksen sydänkohtaus. Sen ehkäisemiseen kuuluu samoja neuvoja, kuin sydänongelmista kärsiville. Syö hyvin ja liiku, niin asioiden pitäisi olla kunnossa, tohtori Steixner sanoo.
Luotetuin erektiolääke tällä hetkellä on Viagra, mutta 30 minuutin odottaminen vaikutuksen alkamiselle voi pilata tunnelman. Lääkeyhtiöt ovat kehittäneet tilalle uuden erektiogeelin, jonka pitäisi alkaa vaikuttaa jo 10 minuutissa.
5. Syöpä
Useimmat miehet tietävät, että eturauhas- ja kivessyöpä ovat erittäin vaarallisia sairauksia, mutta monet eivät tiedä, että myös penikseen voi tulla syöpä. Riski syöpään sairastumiseen kasvaa iän myötä, joten on erittäin tärkeä tiedostaa kyseisten syöpien ensioireet. Riittävän varhain tehty diagnoosi voi kirjaimellisesti pelastaa henkesi.
Lähde: Daily Star