Erikoisjoukot – ohjelma alkoi Nelosella ja Ruudussa eilen maanantaina (30.5). Ohjelmassa 14 julkkista osallistuu erikoisjoukkojen pääsykokeita vastaavalle koulutusleirille, jossa heidän henkisiä ja fyysisiä rajoja koetellaan vuorokauden ympäri. Tehtävät ovat äärimmäisen rankkoja ja brutaaleja ja ne tehdään erilaisissa maastoissa ja olosuhteissa.

Kokelaat asuvat askeettisesti vanhan hylätyn tehtaan tiloissa ja heitä kutsutaan nimien sijaan numeroin. He saavat luovuttaa missä tilanteessa tahansa antamalla käsivarressa olevan numerolapun kouluttajille. Kouluttajat voivat myös vapauttaa osallistujan tehtävästä ja lähettää kotiin.

Luulot otetaan pois heti ensimmäisessä jaksossa, kun osallistujat tarpovat upottavassa suossa yhteensä 33 kilon paino selässään kantamalla omaa rinkkaa ja hiekkasäkkiä.

Kuva: Jere Hietala/Nelonen

Kaksi kilpailijaa päättää luovuttaa heti ensimmäisen tehtävän jälkeen. Missikeisarinna Sunneva Sjögrenillä on isoja vaikeuksia rämpiessään suolla ja voimat loppuvat täysin kesken. Sunneva loukkaa myös polvensa, jonka vuoksi hän ei voi enää jatkaa leirillä.

Sunneva julkaisi omalla Instagram-tilillään ajatuksia ja kuvasarjan kilpailusta ja kertoi enemmän loukkaantumisestaan.

– Ei tullut minusta erikoisjoukkojen tyyppiä, mutta periksi en halunnut antaa, vaikka polvesta meni nivelsiteet rämpiessä suolla, Sunneva kirjoittaa.

Myös malli Sara Chafakilla on suuria vaikeuksia suorittaa tehtävää, eikä hän suorita sitä täysin loppuun. Illalla kouluttajat pyytävät Saran kuulusteluihin, jossa hän purskahtaa itkuun.

– Miksi sä itket? Onko jotain sattunut? Kouluttaja Lehtonen kysyy Saralta, joka pyyhkii kyyneleitään.

– Mun eno oli autokolarissa. Mun vaari ja eno kuolivat viikon sisään. Ja viisi päivää sitten mun täti, mummi ja setä joutuivat autokolariin. Tällä hetkellä mun täti ja mummi ovat teholla, Sara kertoo kouluttajille.

Kuva: Jere Hietala/Nelonen

Sara päättää jättää leikin kesken juuri ennen seuraavan tehtävän alkua.

Ensimmäisessä jaksossa nähdään myös vakava loukkaantuminen, kun kansanedustaja Tom Packalén liukastuu uinti- ja sukellustehtävän aikana, kaatuu selälleen ja lyö päänsä kaakelilattiaan.

Erikoisjoukkojen lääkäri juoksee välittömästi vertavuotavan Tomin luokse ja vie hänet syrjään. Tomin pää teipataan pukuhuoneessa ja lähetetään vielä jatkotutkimuksiin.

Epäselväksi vielä jää, voiko Tom jatkaa Erikoisjoukot -kurssia loukkaantumisen jälkeen.

Lue lisää:

Sami Jauhojärvellä on tarkat säännöt lasten kasvatukseen liittyen – ”Meillä tämä tehdään kyllä selväksi”

Erikoisjoukot on Suomen tv-historian rankin kilpailu – nämä julkkikset astuvat koulutukseen!