Uudessa Suomen televisiohistorian rankimmassa realityohjelmassa 14 julkisuuden henkilöä osallistuu erikoisjoukkojen pääsykokeita vastaavalle koulutusleirille, jossa heidän henkisiä ja fyysisiä rajojaan koetellaan vuorokauden ympäri.

Maanantaina 30.5 Ruudussa alkava Erikoisjoukot on poikkeuksellinen kilpailureality. Sarja nähdään Suomessa ensimmäisen kerran ja se perustuu tunnettuun brittiläiseen SAS: Who Dares Wins -formaattiin.

Kurssilla suoritetaan fyysisesti ja henkisesti brutaaleja harjoitteita, joiden kaltaisia erikoisjoukkoihin pyrkivän on läpäistävä. Kurssi on raskaampi kuin mitä kukaan julkkiksista on aiemmin kokenut. Kaikki haluavat selvitä niin pitkälle kuin mahdollista.

Mukana ovat: ex-hiihtäjä Sami Jauhojärvi, Miss Suomi Viivi Aaltonen, muusikko Elias Kaskinen, malli Sara Chafak, toimittaja Kimmo Ohtonen, missikeisarinna Sunneva Sjögren, somepersoona Sauli Koskinen, ex-nyrkkeilijä Amin Asikainen, dj ja mediapersoona Amanda Harkimo, somepersoona James Nikander, europarlamentaarikko Henna Virkkunen, ex-sulkapalloilija Ville Lång, ex-lumilautailija Heikki Sorsa sekä kansanedustaja Tom Packalen.

Kuva: Nelonen

Tiedotteessa kerrotaan, että kouluttajina toimivat entiset erikoisjoukko-operaattorit, joilla on kokemusta sotilasoperaatioista mm. Irakissa, Afganistanissa ja Somaliassa. Pääkouluttajana toimii Janne Lehtonen, rinnallaan kouluttajat Jan Knutti, Robin Hendry ja Matias Petäistö.

– Jos he luulevat tulleensa jollekin Selviytyjät -lomamatkalle, niin sokki tulee olemaan aikamoinen. Meitä ei kiinnosta keitä he ovat tai montako seuraajaa heillä on TikTokissa, meitä kiinnostaa ainoastaan se, missä vaiheessa he murtuvat, 13 vuotta erikoisjoukoissa työskennellyt pääkouluttaja Lehtonen sanoo.

Koulutusleiri järjestetään hylätyllä Lohjan Kalkkitehtaalla. Julkkiksilla ei ole mitään erikoisoikeuksia eikä helpotuksia vaan heidän on muun muassa selvittävä hukkumistestistä, taisteltava nyrkein, laskeuduttava kallionseinämää, selvittävä taistelukoiran hyökkäyksestä sekä pudottauduttava helikopterista.

Kokelailta vähennetään ravinnon määrää päivä päivältä, ja tehtävien välit täytetään raskailla fyysisillä harjoitteilla. He joutuvat selviämään lyhyillä unilla, jotka myös katkotaan lisäharjoituksilla. Kilpailun ainoa tavoite on testata kokelaiden henkistä kanttia ja päättäväisyyttä.

Ohjelmassa ei ole äänestyksiä tai pudotusseremonioita, vaan koulutuksen luonne on ”tulos tai ulos”. Kun kilpailija ei jaksa enää, hän ilmoittaa luovuttavansa. Loppuun selviävät vain vahvimmat ja päättäväisimmät.

Erikoisjoukot alkaa Ruudussa maanantaina 30.5.

Ensimmäinen jakso nähdään myös Nelosella ma 30.5 klo 21.