Radiojuontaja Esko Eerikäinen avaa ovet kotiinsa Suomen kaunein koti -ohjelman tulevassa jaksossa, jossa toimittaja Hanna Sumari pääsee tutustumaan Eskon ja tämän tyttären Victorian persoonallisesti ja värikkäästi sisustettuun rivitalokotiin Espoossa.

Isän ja tyttären kodista löytyy yli 120 neliötä kahdessa kerroksessa. Alakerrassa on eteisen ja sauna lisäksi olohuone, avokeittiö sekä ihastuttava piha.

– Tämä on ensimmäistä kertaa paikka, jota voi kutsua kodiksi, Esko kertoo Hannalle ohjelmassa.

Eskon ja Victorian koti on sisustettu värikkäästi ja sieltä löytyy yllättäviä esineitä, runsaasti taidetta ja paljon värejä.

– Olen ruvennut tykkäämään asioista, jotka pompsahtaa. Mun oli siis pakko saada toi, Eerikäinen kuvailee heti eteisessä vastaan tulevaa suurta Gorillapatsasta.

Olohuoneen katseenvangitsijana toimii vihreä sohva ja lämmintä valoa hehkuva flipperipeli.

– Se on herättänyt paljon ihastusta ja myös paljon ihmetystä, että miksi joku roudaa flipperin himaan. Mutta kun voin niin tein sen, Esko nauraa.

– Mun tytär oli sitä mieltä, että se on maailman hirvein laite. Sitten kun hän tutustui siihen, niin hän pelasi kaverin kanssa sillä lähes kuusi tuntia putkeen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: MTV

Paraatipaikalla on myös Victorian ensimmäisestä hiphop-tanssikilpailuista saama pokaali.

– Tämä on palkinnoista suurin, tällä on niin paljon tunnearvoa.

Esko kuvailee sisustustyyliään sekavaksi. Hän neuvottelee sisustukseen liittyvistä asioista mielellään tyttärensä kanssa. Myös olohuoneen sohvan väri on Victorian valitsema. Tosin Eskolla oli tarjolla vain kaksi värivaihtoehtoa, joista Victoria sai valita.

– Hänen mielipide on tosi tärkeä, Esko toteaa hellästi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: MTV

Portaikosta löytyy jälleen yllättävä väriläiskä, kun Hanna huomaa seinällä peppuja esittävän värikkään teoksen. Eikä Eskon makuuhuonekaan ole yllätyksetön, sillä sängyn päätyseinää koristaa persoonallinen koko seinän peittävä kuvatapetti, jossa loistavat värikkäät revontulet. Todellinen yllätys nököttää kuitenkin makuuhuoneen nurkassa.

– Herran jestas sentään! Hanna kauhistelee kun hän huomaa lattialle pinotut kymmenet kenkälaatikot.

– Mä olen siis ”sneakerhead”, eli kerään lenkkareita ja nimenomaan Nike Jordaneita, Esko paljastaa ja esittelee myös toisen keräyskohteensa, nimittäin hatut.

– Mä käytän tosi paljon näitä. Nää on supertyylikkäitä!

Esko rakastaa selvästi kotiaan, jossa nauttii ajastaan niin tyttärensä kuin ystäviensäkin kanssa.

– Mun mielestä tää koti on ihana koska tää on mun näköinen koti. Eikä välttämättä nämä tavarat, vaan tämä fiilis mikä täällä on.

Suomen kaunein koti MTV3-kanavalla tiistaisin klo 20.

Lue myös:

Esko Eerikäinen paljasti, mitä ajattelee juontoparistaan Suvi Hartlinista – ”Olen tosi onnellinen…”

Esko Eerikäinen julkaisi kuvan uudesta massiivisesta tatuoinnistaan – ”No nyt on komea!”