Jussi-palkittu näyttelijä Laura Birn, 40, kertoo ensimmäistä kertaa avoimesti roolistaan David S. Goyerin Foundation-sarjassa, joka alkoi Applen suoratoistopalvelussa syyskuun lopussa.

Sarja perustuu tieteiskirjallisuuden legendan Isaac Asimovin klassikkosarjaan Säätiö (1951) ja Birn näyttelee sarjassa keisarin apulaista Eto Demerzeliä.

– Näin isoon sarjaan pääseminen on ollut iso unelmien täyttymys, Birn kertoo Ilta-Sanomille.

Hän paljastaa Goyerin ottaneen häneen henkilökohtaisesti yhteyttä ennen korona-aikaa. Birn lomaili Kreikassa, kun sai puhelun.

– Tepsuttelin paljain jaloin hiekkarannalla, kun sain puhelun oudosta numerosta. Se oli aika absurdi hetki. Vastasin uikkareissa Goyerille, että selvä, selvä, Birn muistelee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: APPLE

Sarjan kuvauksia on toteutettu Irlannissa ja Kanarialla sekä Berliinissä ja Maltalla. Koronan takia kuvaukset kuitenkin keskeytettiin kahdeksan kuukauden ajaksi, kunnes niitä jatkettiin viime syksynä tarkoin turvatoimin. Kaikki näyttelijät asetettiin kuvauksissa koronakuplaan, josta pääsi kotiin vain jouluksi.

– Oli aika rajua olla niin pitkään oman perheen luota pois. Toisen kuplavaiheen aikana perheen sai onneksi mukaan, ja he olivat siellä muutamia viikkoja.

Sarjan toisen kauden kuvaukset käynnistyvät pian Irlannissa.

– Odotan tosi innolla, että näen kaikki tyypit, joiden kanssa vietin viimeksi kuvauksissa niin järjettömän kauan aikaa niin intensiivisesti.

Foundation-sarjan uudet jaksot perjantaisin AppleTV+-suoratoistopalvelussa.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

Laura Birn yllätettiin 40-vuotissyntymäpäivänä – testaa, kuinka monta julkkista tunnistat kuvasta!

Laura Birn sädehti Seurapeli-elokuvan ensi-illassa kierrätysmekossa: ”Rakastan kirpputoreilla käymistä”