Näyttelijä Mikko Nousiaisen näyttelemä sydän- ja verisuonikirurgi Lauri aloittaa uutena hahmona Sykkeen 12. tuotantokaudella. Sairaalamaailma ei ollut ennestään Mikolle tuttua.

– On todella mielenkiintoista olla tässä mukana, sairaalamaailma on niin oma maailmansa. On hauskaa päästä tekemään ammatteja mistä ei ole mitään hajua. 

– Olen asiantuntijoiden kanssa käynyt sairaalatermejä läpi, mutta on ollut mielenkiintoista ottaa asioista myös itse selvää. Se on kivaa salapoliisityötä, itse en voisi kuitenkaan olla lääkäri, Mikko kertoo Metropolille Sykkeen 12. tuotantokauden pressitilaisuudessa. 

Näyttelijä ei ollut aiemmin seurannut aktiivisesti Sykettä tai muitakaan sairaalasarjoja.

– Tässä on kuitenkin ollut niin paljon tuttuja mukana, että olen aika hyvin pysynyt silti kartalla. Yleisesti en ole kuitenkaan sairaalasarjojen fani, aikanaan katsoin kyllä Teho-osastoa, se oli tosi mielenkiintoinen. 

Mukana suosikkielokuvassa

Mikko tähditti yhdessä Hannele Laurin kanssa viime vuonna ensi-iltaansa saanutta 70 on vain numero -elokuvaa. Näyttelijät eivät olleet aiemmin näytelleet yhdessä.

– Se oli aika hämmentävää, sillä olemme tunteneet toisemme pitkään. Oli todella helppoa ja mukavaa näytellä Hannelen kanssa. 

Kaksikolla oli elokuvassa myös yhteinen rakastelukohtaus. Rakastelukohtausten tekeminen elokuvissa on näyttelijän mukaan kiusallista.

– Se on aina yhtä luonnotonta. Siinä on ihmisiä ympärillä ja pitäisi jotenkin olla intiimisti. Mutta kun luottaa niihin ihmisiin niin kyllä se siinä menee, se on vain duunia. Tärkeää on, että etukäteen käy läpi sen miten tehdään ja toimitaan, se helpottaa.

Kiltti ja hauska isä

Mikolla ja hänen näyttelijäpuolisollaan Linda Wiklundilla on kaksi yhteistä lasta. Kahden näyttelijän perheessä aikataulujen sovittaminen vie joskus aikaa.

– Vanhempi lapsi on jo päiväkodissa, mutta nuorempi on vielä kotona ja hänellä täytyy jatkuvasti olla hoitaja. Nyt olen onneksi pystynyt itse olemaan enemmän kotona, kun on ollut vähemmän hommia. 

Mikko miettii hetken, kun häneltä kysyy, millainen isä hän on.

– Silloin, kun kaikki menee hyvin ja lapset ovat iloisia, tyytyväisiä ja tottelevaisia niin olen kiltti ja hauska isä, hän nauraa.

Lue myös:

Esko Kovero joutui tiukan haasteen eteen Salatut elämät -sarjan kuvauksissa: ”Me olimme pakotettuja tähän järjestelyyn”

Johanna Ruonala paljastaa, kuinka onnistui nappaamaan halutun Salkkarit-roolin – ”Tuntui, että lahjat menivät hukkaan”