Tulevana perjantaina Vain elämää -ohjelmassa vietetään Redraman päivää.

Räppäri Redrama avaa elämänsä suurimpia haasteita tunteikkaassa Vain elämää -jaksossaan. Läpimurtonsa 2000-luvun alkupuolella tehnyt Redrama on puhunut avoimesti päihderiippuvuudestaan, ja perjantain Vain elämää -jaksossa hän kertoo ajasta, jolloin hän pohti päihderiippuvuutensa aiheuttamaa henkistä helvettiä. Lopulta päihderiippuvuus teki Redramasta itsetuhoisen.

– Olin matkalla niin pimeään paikkaan, ettei siinä ollut enää mitään toivoa jäljellä. Tuli vain kirkkaana ajatus, etten halua elää enää. Tajusin tekeväni sitä, että yritän saada itseni hengiltä hitaasti. Ainoa tapa on tehdä se nopeasti ja nyt, Redrama muistelee pohjakosketustaan.

Redraman mukaan itsetuhoiset ajatukset toivat hänelle hetkellisen henkisen ja fyysisen rauhan kaiken henkisen kaaoksen keskellä.

– Nukahdin lattialle, kun minulla oli ollut siinä jo veitsi valmiina ja kaikki suunniteltuna. Sitten heräsin, ja kaikki paha olo oli tullut takaisin.

Räppäri huomasi olevansa tilanteessa, josta hän ei voinut selvitä omin avuin. Redrama päätti antaa elämälleen mahdollisuuden ja alkoi käydä vertaistukiryhmässä.

Meiju Suvas kertoo miettineensä, milloin ihminen tajuaa ylittäneensä rajan ja että asialle on tehtävä jotain.

Minulle oma pohjani oli, etten välittänyt työstäni, tyttöystävistäni, kavereistani, perheestäni, etten matkusta enää ja odota mitään. Oma pohjani oli se, etten halunnut enää elää, Redrama vastaa.

Yona pystyy samastumaan Redraman tarinaan.

Olen myös käynyt läpi samanlaisen kokemuksen, valinnan kuoleman ja elämän välillä. Tiedän, miten pimeä paikka se on. Minulle eräs viisas ihminen sanoi kerran, että sisimpäni on aina se sama, mikä se on syntyessäni tähän maailmaan. Se on aina ehjä, ja siellä loistaa kirkas valo, hän sanoo.

Lue myös:

Raitistunut Redrama paljastaa synkimmän hetkensä päihdehelvetissä: ”Ajattelin, etten halua elää”

IS: Terveysongelmien kanssa kamppaillut Redrama erosi 18 vuotta nuoremmasta rakkaastaan!