Ensi keväänä Nelosella käynnistyy uusi Erikoisjoukot-sarja, jota kanava kuvailee tiedotteessaan Suomen televisiohistorian rajuimmaksi kilpailurealityksi. Sarjassa nähdään 14 julkisuuden henkilöä, jotka osallistuvat erikoisjoukkojen pääsykokeisiin valmistavalle koulutusleirille. Erikoisjoukoissa tehtävä joko suoritetaan tai lennetään pihalle.

Ensimmäistä kertaa Suomessa toteutettava sarja antaa katsojalle ainutlaatuisen välähdyksen erikoisjoukkokoulutuksen pääsykoevaiheesta. Kurssilla suoritetaan fyysisesti ja henkisesti brutaaleja harjoitteita, joiden kaltaisista erikoisjoukkoihin pyrkivän on päästävä läpi.

Kouluttajat ovat entisiä eliittisotilaita, joilla on yhteensä yli 40 vuoden työhistoria armeijassa. Edustettuina ovat sekä taistelusukeltajat että erikoisjääkärit. Kokemusta erikoisjoukko-operaatioista konkareilta löytyy mm. Irakista, Afganistanista ja Somaliasta.

Pääkouluttajana toimii Janne Lehtonen, rinnallaan kouluttajat Jan Knutti, Robin Hendry ja Matias Petäistö.

Jos he luulevat tulleensa jollekin Selviytyjät -lomamatkalle, niin sokki tulee olemaan aikamoinen, vannoo 13 vuotta merivoimien erikoisjoukkojen operaattorina toiminut Lehtonen.

Hylätyllä Lohjan Kalkkitehtaalla järjestettävällä leirillä yhdelläkään osallistujalla ei ole erikoisoikeuksia, eikä helpotuksia. Kokelaat elävät koulutuksen ajan äärimmäisen alkeellisissa oloissa, joissa heitä ei edes puhutella nimillä vaan numeroilla. 10-osainen sarja dokumentoi autenttista koulutusta, jossa 14 julkisuuden henkilöä astuu kouluttajien maailmaan. Osallistujien on mm. selvittävä hukkumistestistä, taisteltava nyrkein kehässä ja hypättävä helikopterista. Kurssi on hyvin vaativa, eikä loukkaantumisiltakaan säästytä.

Luvassa on äärimmäinen koettelemus, jonka suurin taisto käydään pään sisällä. Jokaisella on murtumispisteensä. Vain harvalla on edellytykset päästä läpi erikoisjoukkojen testistä.

Erikoisjoukot perustuu huippusuosittuun SAS: Who Dares Wins -formaattiin. Channel 4:n alkuperäissarjasta on tehty Briteissä jo 9 kautta, joista 3 on ollut julkkiskausia. Lisäksi sarjasta on nähty jo omat versionsa mm. Ruotsissa, Tanskassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa. Australiassa sarjan ensimmäinen kausi oli maan katsotuin uusi sarja vuonna 2020.