Metropoli.net teki sosiaalisen kokeen testatakseen kuinka yleisiä alaikäiseen kohdistuneet seksuaalisen hyväksikäytön yritykset tai seksuaalinen häirintä verkkomaailmassa on.
Tulos on järkyttävä.
Toimittajamme esiintyi suomalaisella chat-foorumilla puolen tunnin ajan 15-vuotiaana neitokaisena, joka käytti nimeä Sofia.
Miesten yhteydenottojen määrää on vaikea tarkasti edes laskea, sillä niitä sateli koko ajan ja joka suunnasta. Monet kommentoijista olivat liikenteessä uteliaisuuttaan ja kysellen, mahtaako nimimerkin vihjaama ”0_15” tarkoittaa 15-vuotiasta vai Kymen aluetta 0_15.
-Olet alaikäinen, sinä et saisi olla täällä, jotkut ohjeistivat saatuaan kuulla iän.
Suurin osa yhteydenotoista oli kuitenkin varsin seksuaalissävytteisiä. ”Sofia” ei lähtenyt keskustelemaan kenenkään kanssa kovinkaan yksityiskohtaisesti, mutta usein jo kättelyssä esitetyt ehdotukset täyttäisivät mitä ilmeisemmin lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksen tai ainakin seksuaalisen häirinnän tunnusmerkistön.
Ellei poliisi tarkkaile chat-palstoja soluttautuen, niin nyt olisi korkea aika tehdä se. Verkkomaailma ei suorastaan pidä sisällään vaan suorastaan kuhisee potentiaalisia pedofiilejä.