Huippusuosittu Diili-ohjelma palaa jälleen ruutuihin, kun sarjan tuore kausi alkaa Nelosella ja Ruudussa torstaina 31. maaliskuuta. Tällä kertaa Diilin voittaja saa palkinnoksi omalle yritysidealleen 20 000 euron starttirahan sekä mahdollisuuden saada yrittäjä ja mediapersoona Jaajo Linnonmaa yhtiökumppanikseen.

Linnonmaan neuvonantajana ohjelmassa toimii viime kaudelta tuttu yrittäjä Toni Lähde.

Kuluneen vuoden aikana Lähde on saanut totutella ajatukseen siitä, että hänen kasvonsa näkyvät iltaisin monen suomalaisen perheen telkkarissa. Lähde on Diilin myötä noussut useaan otteeseen lehtien otsikoihin, ja etenkin miehen suhde juontaja Jenni Alexandrovaan kiinnostaa ihmisiä.

Julkisuus ei ole Lähteelle kuitenkaan täysin vieras asia, sillä hänellä on paljon tunnettuja julkkisystäviä.

– Julkisuus on minulle ystävieni kautta jo sen verran tuttua, etten ole huomannut mitään merkittävää muutosta omassa elämässäni. Tosin viime aikoina me kaikki olemme vallitsevan maailmantilanteen vuoksi joutuneet viettämään runsaasti aikaa kotona, joten vaikea sanoa, mitä tämä olisi normaalioloissa, Lähde toteaa Metropolille.

– Mitään negatiivista ei Diilin tuoma näkyvyys ole minulle aiheuttanut, mikä on jopa aika yllättävää. Yleensä ihmiset, jotka tulevat juttelemaan kysyvät minulta jotain bisnekseen liittyvää vinkkiä, hän hymyilee.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

Jaajo Linnonmaa ja Toni Lähde ovat olleet jo vuosia läheisiä ystäviä. Kaksikolla on useita yhteisiä projekteja, kuten Teeeclub-firma, jonka idea syntyi yllättäen kesken automatkan.

Lähde paljastaa hänellä ja Linnonmaalla olevan hyvin suorat ja rehelliset välit, minkä vuoksi heillä on usein erimielisyyksiä. Todellisilta riidoiltakaan miehet eivät ole välttyneet.

– Olemme molemmat voimakastahtoisia tyyppejä, ja tämä on varmasti yhteistyömme salaisuus. Tykkäämme tehdä yhdessä hommia, mutta olemme myös ystäviä, joten emme peittele toisiltamme mitään. Sanomme rehellisesti mitä mieltä asioista olemme, ja jos joku käyttäytyy hölmösti, niin siitä sanotaan kuten ystävät tekevät.

– Tiedän, että monien kohdalla voi olla vaarallista pistää bisnes pystyyn ystävän kanssa. Meidän kohdallamme kaikki kuitenkin toimii ja ideoimme jatkuvasti uusia juttuja.

Diili-ohjelman jälkeen ystävysten dynamiikassa on syntynyt hauska muutos:

– Nykyään olen Jaajon neuvonantaja myös kuvausten ulkopuolella. Häneltä tulee jatkuvasti erilaisia, lähinnä bisnekseen liittyviä kysymyksiä, joihin sitten vastaan parhaani mukaan.

– Juttelemme kyllä kaikesta muustakin kuin työstä. Usein palaverimme menevät niin, että puolet ajasta puhumme bisneksestä ja puolet esimerkiksi hänen tai minun lapsista. Tämä on aika lailla koko totuus, Lähde naurahtaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Sarjayrittäjänä Lähde on törmännyt uransa aikana useisiin haastaviin tilanteisiin.

– Aikoinaan kun MacWell oli hyvin nuori firma, jätti eräs tärkeä ja merkittävä asiakkaamme maksamatta. Tämä tiputti meidät kuoppaan, josta oli haastavaa lähteä kiipeämään eteenpäin.

– Olen aika idealistinen kaveri ja haluaisin luottaa ihmisiin. On aina pettymys, kun ihmiset eivät muista, mikä on oikein tai väärin. Puhumme kuitenkin ihan perusopeista, joita olemme saaneet äidiltä ja isältä.

– Tällaiset ovat vaikeita paikkoja, sillä niissä joutuu kyseenalaistamaan paljon suurempia kuvioita kuin asia, joka alunperin oli kyseessä.

Maailman menoa Lähde on viime aikoina seurannut hyvin epäuskoisena ja huolestuneena. Hän toivoisi, että ihmiset olisivat kollektiivisesti jo oppineet historian aikana tehdyistä virheistä.

– Olemme ihmiskuntana käyneet melko syvissä vesissä ja aika, jossa elämme on kauhean raskasta. Onneksi ihmisistä on kuitenkin tullut paljon hyviä puolia esiin, Lähde pohtii.

– Haaveilen siitä, että hyvyys vihdoin voittaisi. Minullakin on kaksi pientä poikaa. Toivoisin ettei heille jäisi painolastia siitä kaikesta, mitä aikuiset ihmiset tällä hetkellä sähläävät.

Vaikka maailmantilanne on mitä on, aikoo Lähde tänään juhlia hänelle tärkeää päivää.

– Tapasimme puolisoni Jennin kanssa tasan vuosi sitten. Emme tunteneet toisiamme entuudestaan ja heti kun tutustuimme, oli se menoa sitten, Lähde tokaisee onnellisena.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

MTV: Jenni Alexandrova seurustelee Diili-tähden kanssa!

Rakastunut Jenni Alexanrova julkaisi harvinaisen yhteiskuvan rakkaansa kanssa: ”Sä saat mut nauramaan ja uskomaan ihmeisiin”