Hausmyllyn keulakuva ja yhtyeen ainut alkuperäisjäsen Hannu ”Enzo” Pulkkinen on muuttanut pois Jyväskylästä.
Enzo kerkesi asua Jyväskylässä melkein 20 vuotta. Alkoholiongelmien kanssa painiva artisti hakee muutolla uutta suuntaa elämäänsä.
– Viinanhuuruinen elämä Jyväskylässä on ohi. Sanoin asuntoni irti ja muutin Ouluun. Kiertueen myötä olen ymmärtänyt, kuinka sekaisin elämäni on ollut monta vuotta. Nyt se on ohi ja käyn taistelua alkoholismia vastaan askel kerrallaan. Minulla on Oulussa ystäviä, jotka ovat näyttäneet, millaista toisenlainen elämä voisi olla, Pulkkinen kertoo.
Enzo aikoo myös hakeutua katkaisuhoitoon, mikäli omat voimat käyvät vähiin. Vasta todettu paniikkihäiriö sekä siihen aloitettu lääkitys auttavat selviämisessä.
Hausmylly aloitti keväällä vuoden loppuun saakka kestävän jäähyväiskiertueensa. Legendaarinen ysäribändi laittaa nuotit laatikkoon vuoden lopussa.
– Olen elämänmuutoksen myötä löytänyt uudestaan luovuuteni ja uusia biisejä syntyy nopealla tahdilla. Tänä vuonna julkaistaan uutta materiaalia vielä ennen kiertueen päättymistä. Tämä on minulle terapiaa, Pulkkinen sanoo.
Hausmyllyn tekemisiä voit seurata vaikka yhtyeen Facebook-sivulta.