Katiska-vyyhdin toista pääsyytettyä, Niko Ranta-ahoa, epäillään uusista huumerikoksista. Ranta-aho pidätettiin Espanjassa tammikuussa ja hänet luovutettiin Suomeen helmikuussa.

Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi Ranta-ahon todennäköisin syin epäiltynä kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä veropetoksesta. Uusien rikosten on kerrottu tapahtuneen viime vuoden jälkimmäisen puoliskon aikana.

Iltalehti kertoo, että nyt myös Ranta-ahon pitkäaikaista ystävää esitetään vangittavaksi poissaolevana samaan huumerikosvyyhtiin liittyen. Miestä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta, ja asiaa käsitellään Pirkanmaan käräjäoikeudessa tänään. Samainen ystävä on syytettynä myös Katiska-vyyhdissä.

Lehden tietojen mukaan syytetty mies on viettänyt syksyllä ja talvella runsaasti aikaa Ranta-ahon seurassa Espanjassa. Koska miestä esitetään vangittavaksi poissaolevana, lehti otaksuu, että kiinniotto tapahtuu samaan malliin kuin Ranta-ahon tapauksessa, eli eurooppalaisten pidätysmääräysten perusteella.

Miestä on kuvailtu Ranta-ahon luottoystäväksi ja apuriksi Katiska-jutussa. Hän ei esimerkiksi ole paljastanut Katiska-kuulusteluissa Ranta-ahon roolia huumeliigassa. Ranta-aho itse on myöntänyt toimineensa organisaation johtajana.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa käsitellään tänään myös kahden muun miehen vangitsemista. Myös nämä käsittelyt liittyvät Ranta-ahoa koskevaan uuteen tutkintaan.

Lue myös:

Seiska: Espanjalaisessa ”luksusvankilassa” virunut Niko Ranta-aho siirrettiin Suomeen!

Seiska: Espanjasta Suomeen luovutettu Niko Ranta-aho löysi uuden rakkaan – ”Rakkaani on raskaana”

Rosanna Kuljun ja Niko Ranta-ahon suhteelle vahvistus Sanna Kiisken kirjassa – IS: Rosanna suivaantui luvattomasta paljastuksesta