Moni nainen olisi valmis luopumaan paljosta saadakseen yhtä upean kropan kuin fitnessmalli Janni Hussilla. Siitä huolimatta hänkin on saanut kuulla ikäviä kommentteja kehostaan.
Blogissaan Hussi kertoo vierailleensa viikonloppuna I Love Me -messuilla, joista hänelle jäi mieleen erityisesti Ylen Vaakakapina-hankkeen Jennyn Lehtisen ja Saara Sarvaksen esiintyminen. Naiset puhuivat kehopositiivisuudesta ja ulkonäköpaineista.
Hussi kertoi samastuneensa esitelmässä kerrottuihin asioihin. Hän paljasti saavansa itsensä usein kiinni ”sit kun” -ajattelusta. Hän muistelee, että fitnessuransa alkuaikoina hän ajatteli peilin edessä, että tulee varmasti olemaan maailman onnellisin ihminen sitten kun on kisakunnossa. Näin ei kuitenkaan käynyt. Hussi kertoi, että sittenkin, kun hänen kroppansa oli timmissä kunnossa, hänestä tuntui, että reisissä oli liikaa rasvaa ja vatsalihakset eivät erottuneet riittävän selkeästi.
Etenkin kisojen jälkeen nesteen ja rasvan palatessa kehoon hän koki, että peilistä katsoi läski, joka oli kaukana hänen kauneusihanteestaan. Katsoessaan jälkeenpäin kuvia tuolta ajalta Hussi totesi olevansa niissä yhä kovassa kunnossa.
Hussi tajusi Vaakakapinan esitelmää kuunnellessaan, ettei kukaan voi tulla sanomaan toiselle, että tämä näyttää niin hyvältä, ettei tällä voi olla ulkonäköpaineita. Hän toteaa, ettei niin subjektiivisista asioista tiedä mitään kukaan muu kuin henkilö itse.
Hussi tunnustaa usein vihanneensa reisiään. Teininä hänelle huomauteltiin reisien koosta, ja kommentit muistuvat huonoina päivinä yhä hänen mieleensä. Hän kuitenkin toteaa, ettei enää suostu vihaamaan mitään kehonsa osaa.


Lähde: Janni Hussin blogi
Kuvat: Instagram / Janni Hussi