Kolme lasta kuljetettiin vakavasti loukkaantuneena sairaalaan eilen iltapäivällä, kun vuoristoratavaunu irtosi raiteiltaan ja törmäsi lasten ajoradalle M&D -huvipuistossa Skotlannin Motherwellissä.
Viisi muuta lasta ja kaksi aikuista saivat myös vammoja onnettomuudessa, jossa jopa 65 km tuntinopeudella kiitänyt Tsunami-vuoristoradan vaunu irtosi raiteiltaan ja törmäsi alapuolella olevalle lasten minimoottoripyöräradalle.
The Mirrorin mukaan vuoristoradassa oli onnettomuushetkellä 9 tai 10 matkustajaa.

Erään silminnäkijän mukaan näky oli uskomaton. Vuoristoradan vaunu oli ylösalaisin lasten ajoradan minimoottoripyörien päällä.
– Romukasan alta oli vaikea nähdä ketään, eikä kukaan ympärilläni ymmärtänyt näkemäänsä, silminnäkijä sanoo.
Huvipuisto hiljeni onnettomuuden jälkeen ja kaikki olivat shokissa. Ryhmä isiä yritti kääntää ylösalaisin jäänyttä vaunua voidakseen auttaa alle jääneitä lapsia, mutta vaunu oli liian painava. Seuraavaksi puhkesi kaaos, kun lapset itkivät ja sadat ihmiset pyrkivät joko poistumaan paikalta tai auttamaan onnettomuuden uhreja.
Alla huvipuiston asiakkaan kuvaamaa videomateriaalia onnettomuuden tapahtumapaikalta.

Paul McFadden yritti auttaa 11-vuotiasta poikaa, jonka käsi oli murskaantunut onnettomuudessa.
– Hän makasi selällään vaunussa. Luulen, että hänen oikea kätensä on todella huonona, tai hän on menettänyt sen kokonaan, McFadden kertoi The Mirrorille.
– Haluan saada selville onko hän kunnossa. Hän oli kovissa tuskissa. Yritin myös auttaa pikkutyttöä, joka oli ylösalaisin. Haluan vain tietää ovatko he kunnossa. Se oli niin pelottavaa, McFadden jatkoi.
Huvipuisto on suljettu toistaiseksi ja Skotlannin poliisi tutkii asiaa.
motherwell-huvipuisto-onnettomuus-skotlanti
Lähde ja kuvakaappaus: The Mirror
Artikkelikuva: YouTube