Reilu viikko sitten valittiin kolmannen kerran Suomen luonnollisesti kaunein missi.

Miss EW -kauneuskilpailussa ei sallita kauneuskirurgisia toimenpiteitä, ei edes hiustenpidennyksiä, ripsienpidennyksiä eikä rakennekynsiä, vaan kisassa arvostetaan luonnollista kauneutta.

Tämän vuoden voittajaksi kruunattiin espoolainen 19-vuotias Tiia Aalto. Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittiin Vilma Halme, 21, Kouvolasta ja toiseksi perintöprinsessaksi Essi Tähkä, 23, Turusta.

Henna Peltonen, Essi Tähkä, Tiia Aalto, Vilma Halme.

Voittajat saivat upeiden kukkien ja pokaalien lisäksi luonnonkosmetiikkaa sekä erilaisia tuotepalkintoja. Koruseppämestari Minna Skyttä suunnitteli ja valmisti misseille oman Heilimö-korusarjan.

Lisäksi voittajakolmikko pääsi kisan tuottajan lanseeraaman uuden mallitoimiston Henna’s Premium Models -mallitoimiston listoille. Mallitoimiston toisena vetäjänä toimii Miss EW 2018 Jenna Toppari ja luottokuvaajana Mainosstudio Sanna Hellekoski.

Vastakruunattu voittaja Tiia Aalto pääsi palkinto- ja kuvausmatkalle Tallinnaan, jossa häntä ja missiemo Henna Peltosta odottivat tv-, radio- ja lehtihaastattelut sekä mainoskuvaukset.

Uudenlainen missikisa ja sen luonnolliset arvot kiinnostivat suuresti myös Virossa ja Tiia sai reissulla mielenkiintoisen työtarjouksen, josta kuullaan myöhemmin lisää.

Suomen luonnollisesti kauneimmassa missikisassa myös sisäinen kauneus on tärkeä kriteeri ja missit nähdään missivuoden aikana vahvasti mukana mm. Älä kiusaa -kampanjoissa.

– Olemme kaikkea kiusaamista jyrkästi vastaan ja haluamme viedä tärkeää sanomaa myös eteenpäin sekä kannustaa etenkin nuoria hyväksymään itsensä sekä toisensa sellaisena kuin on, Peltonen sanoo.

– Neljättä tuotantokautta suunnitellaan jo kovaa vauhtia. Jatkossa mm. Mimintalli tulee ottamaan isomman roolin tapahtuman kehittämisessä ja kisa tulee kasvamaan entisestään. Tässä aidossa kauneuskilpailussa haluamme tuoda esiin myös Suomen historiaa ja kunnioittaa perinteitä, Peltonen korostaa.

Ensimmäinen Miss EW -finaali käytiin 2017 Jämsänkosken Ilveslinnassa, toinen finaali 2018 Nakkilassa Villilän Kartanossa ja tämän vuoden finaali järjestettiin Hämeenkylän Kartanossa.

– Vielä emme paljasta tulevaa historiallista kohdetta, mutta olen ylpeä, että saamme kisan myötä tuoda tutuksi monille tuntemattomia historiallisia kohteita, sillä kaunista Suomen historiaa tulisi kunnioittaa ja vaalia tänä päivänä yhä enemmän, Peltonen sanoo.

Alla lisää upeita kuvia finaalista sekä Viron matkalta.

Kuvat: Mainosstudio Sanna Hellekoski

Iltapuvut: Niinatar

Kukat, hää- ja juhlasuunnitelu Orchidea ja Floramore

Pokaalit: Pokaalipojat

Meikit ja hiukset: Iitu Kettunen ja Minna Vänttinen

Kilpailun tuottaja: Henna Peltonen