Kansanedustaja Timo Heinonen (kok) on kyllästynyt kieltoihin.

– Kielletään se! Ja kielletään tämä! Kielletään kaikki. Kielletään bensa-autot, kielletään dieselautot, kielletään polttomoottorit! Rajoitetaan vielä autojen käyttöäkin. Jos nyt ei kiellettäisi kuitenkaan yhtään mitään, Heinonen kirjoittaa kotisivullaan.

Heinosen mielestä polttomoottoriautojen kieltäminen ei pelasta maapalloa. Hän on esittänyt yhdeksi liikenteen päästöjen vähentämisen tehokkaimmaksi ratkaisuksi autoverosta luopumista.

– Näin autokantamme uusiutuisi, uusiin pienipäästöisiin tai lähes päästöttömiin autoihin. Lisäksi uudet autot ovat turvallisempia ja uusien autojen hinnanlasku laskisi myös käytettyjen autojen hintoja. Näin tästä hyötyisi jokainen autonkäyttäjä, Heinonen toteaa.

Heinonen muistuttaa, että autoveron poiston myötä autojen hakeminen ulkomailta lakkaisi ja Suomen autokauppa piristyisi, jolloin siitä tulisi valtion kassaan myös enemmän arvonlisä- ja tuloveroa.

Heinonen korostaa, että autonvalmistajien uudet autot ovat yhä vähäpäästöisempiä ja useiden uusimpien saksalaisten diesel-autojen myrkylliset NOx-päästöt olivat testeissä lähes nollassa. Kotimainen Neste on johtava toimija uusiutuvien polttoaineiden markkinoilla ja valmistaa noin kolme miljardia litraa vuodessa uutta 100 % jätteistä ja tähteistä tehtyä dieseliä, mikä on Heinosen mukaan ”aika lailla tarkalleen sama määrä mitä Suomessa dieseliä kuluu”. Heinonen myös peräänkuuluttaa puhtaan biodieselin hinnan laskemista halvemmaksi kuin perinteinen diesel.

Heinonen muistuttaa, että vaikka sähköautoista on trendikästä puhua, kaikki sähkö ei ole niin puhdasta, kuin jotkut haluavat antaa ymmärtää.

– Esimerkiksi Nesteen eläinrasvajätteestä valmistettu biodiesel on päästöiltään jopa sähköautoja puhtaampaa.

Valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsenenä Heinonen aikoo ajaa eteenpäin hankettaan autoveron lopettamiseksi, edellyttäen tietenkin, että hän tulee valituksi myös seuraavalle eduskuntakaudelle.

Timo Heinonen on ehdokkaana 2019 eduskuntavaaleissa Hämeen vaalipiirissä.

Kuva: timoheinonen.fi