Eilen illalla Englannin Manchesterissa tapahtui itsemurhapommittajan terrori-isku, jossa mies räjäytti naulapommin amerikkalaisen laulajan Ariana Granden konsertista poistumassa olevien ihmisten joukossa. Räjähdyksessä menehtyi Manchesterin poliisin mukaan 22 ihmistä, joiden joukossa oli myös lapsia. 59 ihmistä on kuljetettu Manchesterin alueen sairaaloihin. Osa haavoittuneista on kriittisessä tilassa. Poliisin mukaan myös pommin räjäyttäjä kuoli iskussa.
Ariana Grande julkaisi twiitin pian räjähdyksen jälkeen, jossa hän sanoi olevansa murtunut ja pahoitteli tapahtunutta sydämensä pohjasta. Grande järkyttyi iskusta syvästi ja perui Euroopan kiertueensa, jonka piti jatkua torstaina Lontoossa.
Pop-tähdet ja poliitikot ympäri maailman ovat julkaisseet surunvalittelunsa tapahtuneesta. Englannin hallituksen edustaja tuomitsi aamullaiskun, joka ”kohdistui yhteiskunnan heikoimpiin, eli lapsiin, nuoriin ja perheisiin, jotka oliva lähteneet nauttimaan pop-konsertista”.
CNN julkaisi useita Manchester Arenan konserttivieraiden kuvaamia videoita tapahtumapaikalta.

Räjähdys näkyy ja kuuluu myös alla olevalla kojelautakameran tallentamalla videolla.

Suomen ulkoministeriö kehottaa Manchesterissa olevia suomalaisia tekemään matkustusilmoituksen. Paikalla olleista läheisistä voi tiedustella Manchesterin poliisin päivystysnumerosta +44 (0) 161 856 9400.