39-vuotias Sebastian kertoo, ettei pysty hyväksymään omaa seksuaalista suuntautumistaan ja siksi hän on valmis kuolemaan.
Belgialainen homomies hakee maansa eutanasian sallivien lakien kautta itselleen armokuolemaa. Hän väittää kärsivänsä äärimmäisen vaikeista psyykkisistä ongelmista ja olevansa vankina omassa kehossaan.

Nyt hän on lääketieteen asiantuntijoiden arvioitavana. Jos kolme lääkäriä hyväksyy hänen pyyntönsä, miehelle voidaan antaa armokuolema tappavilla ruiskeilla.
BBC:n haastattelussa Sebastian kertoi käyneensä 17 vuoden ajan terapiassa, mutta hän ei näe enää itselleen muuta vaihtoehtoa kuin armokuoleman.
Kolme vuotta sitten Belgiassa sallittiin armokuolema 44-vuotiaalle transseksuaalille, joka kärsi ongelmista sukupuolenkorjausleikkauksen jälkeen.
Eutanasia on tarkoituksella tehty toisen ihmisen kuoleman tuottaminen, jonka tarkoituksena on kyseisen henkilön kärsimyksen lopettaminen. Eutanasia ei ole henkirikos, jos se on erikseen maassa laillistettu. Suomessa eutanasia on rikos.
Lähde: Daily Mail
Kuvituskuva: Unsplash. Kuvan henkilö ei liity tapaukseen.