Avaruudesta vastaanotettu älyllinen viesti oli aprillipila, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole täysin mahdoton olettamus.
Maailmankaikkeus on niin häkellyttävän valtava, että on hyvinkin mahdollista, jopa todennäköistä, että älyllistä elämää löytyy myös maapallon ulkopuolelta. Avaruuden uskomattomat mittasuhteet saavat ihmisen kaikessa nerokkuudessaan tuntemaan olonsa suorastaan mitättömän pieneksi.
Alla olevan huikean kuvasarjan perusteella voi itse kukin päätellä miten todennäköistä on, että tulemme vielä jossain vaiheessa löytämään älyllistä elämää maan ulkopuolelta.
Kuvissa verrataan taivaankappaleiden kokoja toisiinsa, kosmisessa mittakaavassa. Maapallo katoaa vertailussa aika nopeasti kokonaan näkyvistä. Suomenkieliset käännökset kuvan alla.
maailmankaikkeus-vertailu
– Kuu, Maa
– Merkurius, Mars, Venus
– Uranus, Neptunus
– Saturnus, Jupiter
– Aurinko
– Sirius
– Pollux (Maa on tässä mittakaavassa yhden pikselin kokoinen)
– Arcturus (Maa ei näy tässä mittakaavassa, Jupiter on kahden pikselin kokoinen)
– Rigel, Aldebaran (Aurinkokuntamme näkyvissä pienenä)
– Betelgeuse, Eeta Carinae ja Kölin sumu
– Antares
– V838 Monocerotis
– V382 Carinae
– V509 Cassiopeiae
– Myy Cephei, KY Cygni
– V354 Cephei
– VV Cephei kaksoistähti
– VY Canis Majoris (suurin tunnettu tähti)
– Vertailu: VY Canis Majoris, Aurinkomme
– Saiko tämän näkeminen tuntemaan itsesi pieneksi? VY Canis Majoriksen halkaisija vastaa 1900 Aurinkoamme
– Maailmamme tähdet, eli taivaalla näkemämme tähdet kuuluvat vain omaan tähtikuntaamme, eli Linnunradan galaksiin. Mitä on galaksimme ulkopuolella? Tässä pieni kurkistus…
– 3. syyskuuta 2003, Hubble-avaruusteleskooppi suuntasi katseensa kohti pientä aluetta tähtitaivaallamme.
– Noin kymmenesosan täysikuun koosta kattava alue näytti olevan täysin pimeä, eikä siitä erottanut paljaalla silmällä yhtäkään tähteä.
– Hubblen kamera oli suunnattuna tähän samaan kohtaan neljän kuukauden ajan, ottaen vastaan niin paljon valoa kuin kykeni. Tämän Hubble näki…
– Jokainen piste tässä kuvassa on kokonainen galaksi. Jokaisessa galaksissa voi olla jopa biljoona tähteä. Jokaisella tähdellä voi olla planeettoja. Yksistään tässä kuvassa on yli 10 000 galaksia!
– Nämä ovat kaukaisimmat koskaan kuvat taivaankappaleet, yli 13 miljardin valovuoden päässä.
– Suurin galaksi kuvassa pitää sisällään 8 kertaa enemmän tähtiä kuin oma Linnunratamme. Se on niin suuri, että nykyisten fysiikan teorioiden mukaan sen ei pitäisi edes olla olemassa.
– Koska valon kulkeminen maahan näistä galakseista on kestänyt 13 miljardia vuotta, näemme niissä maailmankaikkeuden 800 vuoden ikäisenä (teoria alkuräjähdyksestä).
– Kaikki nämä kohdassa, jossa ei näyttänyt olevan yhtään mitään!