Nykyään olemme päivittäin tekemisissä erilaisten teknologisten laitteiden kanssa. Vähitellen olemme hyväksyneet sen, että kaikesta tekemisistämme tallentuu jälki jonnekin. Esimerkiksi puhelimesi tietää tarkalleen missä olet ollut ja Facebookiin on rakennettu yksityiskohtainen luonneprofiili kaikista käyttäjistä.
Noudattamalla näitä vaiheita, saat tietää mitä kaikkea Google tietää sinusta.
1. Mene history.google.com/history
google_1
2. Varmista, että olet kirjautunut Google-tilille
Google tallentaa tekemäsi haut ainoastaan silloin, kun olet kirjautunut Google-tilillesi. Silloin se voi antaa sinulle melko tarkan kuvauksen internetin käytöstäsi.
3. Kun näet kohdan ”last week”, vaihda siihen ”all time”
Google_2
4. Selaa tuoreinta hakuhistoriaasi valitsemalla ”last month” ja ”last year”
Google_3
5. Poista selaustietosi
Voit poistaa itse Googlen tallentamat tiedot valitsemalla ”Delete options”. Sieltä voi helposti valita poistetaanko tiedot kokonaan, vai ainoastaan tietyltä ajanjaksolta.
Google_4
6. Google tietää missä olet ollut
Jos klikkaat kolmea pistettä oikeassa yläkulmassa ja valitset ”Settings” ja sen jälkeen ”Show more controls”, voit nähdä kartalla paikat, joissa olet käyttänyt mobiililaitetta. Tämä edellyttää, että sinulla on paikannuspalvelut päällä.
Google_5
7. Katso minkä ikäiseksi Google luulee sinua
Jos scrollaat alas asti ja menet ”Activity controls” -sivulle ja valitset ”Ads”, voit nähdä Googlen profiilin sinusta. Sinne on merkitty ikähaarukkasi, sukupuolesi ja kiinnostuksen kohteitasi. Nämä vaikuttavat näkemiisi mainoksiin.
Google_6
Lähde: The Telegraph
Kuvat: Google