Iltalehti uutisoi, että suomalaisnaiset haluavat vapauttaa nänninsä Free the nipple -liikkeen mukaisesti lauantaina 8.6. Helsingin Hietaniemen uimarannalla. Suunniteltu Tissiflashmob on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Kaksi työkaveria, jotka ovat myös feministiaktivisteja, Säde Vallaren ja Sandra Marins, päättivät järjestää tempauksen, koska he vaativat ”kaikkia tissejä tasa-arvoisiksi”. Tempaus juontaa juurensa tapaukseen, kun hyvinkääläiselle uimarannalle soitettiin poliisi yläosattomissa olleen naisen takia.

Flashmob-tapahtuman ideana on, että rintojen seksualisointiin ja peittämisvelvoitteeseen tympääntyneet naiset saapuvat suurilukuisena joukkona yhtä aikaa Hietaniemen uimarannalle, jossa he paljastavat rintansa.

Iltalehden haastatteleman Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Ari Taipaleen mukaan poliisi ei aio lähtökohtaisesti puuttua Tissiflashmobiin.

Muilla julkisilla paikoilla kuin uimarannoilla, esimerkiksi kauppakeskuksessa tai festivaaleilla asiaa käitellään tiukemmin..

– Jos aletaan tuolla kaupungilla liikkua rinnat paljaina, niin siitä saattaa suivaantua jo monikin, Taipale toteaa Iltalehdelle.

Taipale muistuttaa, että kyseessä on rikoslain pykälä sukupuolisiveellisyydestä.

Lauantaina Hietaniemen rannassa kello 12 alkava tapahtuma on Marinsin mukaan saanut jo reilut 300 kiinnostunutta.

Naiset eivät aio provosoida eikä huudella tapahtumassa, vaan haluavat esimerkillään osoittaa tervettä yhteisöllisyyttä naisten kesken.

Vallaren ja Marins kannustavat kaikkia asiasta vähänkään kiinnostuneita saapumaan paikalle. Tapahtuman jälkeen naiset aikovat jatkaa ajanviettoa rannalla – yläosissa tai ilman, riippuen paikalla olevien muiden ihmisten asenteesta.

Lähde: Iltalehti

Kuva: Pixabay