Kuudennen luokan matematiikan ja tieteiden opettaja Melissa Bour huomasi erittäin ikävän trendin koulunsa tyttöjen keskuudessa. 12-vuotiaat tytöt julkaisivat itsestään topless-kuvia netissä. Bour huomasi että nettiin ilmestyi yhä useampia sopimattomia kuvia.
– Päätin käyttää opetuksellista metodia. Otin tulostepaperin ja vihreän kynän, ja kirjoitin pienen viestin, Bour kertoi TODAY-lehdelle.
Opettaja ei halunnut moittia tyttöjä, vaan päätti puheen sijaan kokeilla havannollistavaa opetusta. Hän kirjoitti paperiin viestin ja julkaisi sitä kuvan Facebookiin, ja pyysi jokaista kuvan nähnyttä jakamaan sen.
– 12-vuotiaat oppilaani ajattelevat, että on ”pikkujuttu” julkaista itsestään kuvia rintsikoissa tai keskisormi pystyssä. Auttakaa minua jakamaan tämä kuva ja kertokaa missä asutte, jotta voimme näyttää näille nuorille oppilaille, miten nopeasti heidän kuvansa leviävät, paperissa luki.
Jo muutamien tuntien sisällä kirje oli saavuttanut kaikki USA:n 50 osavaltiota ja tusinoittain muita maita. Viesti kulkeutui saman tien jopa Australiaan asti.
Opetus oli selkeä: kuvat leviävät netissä niin nopeasti ympäri maailman, että niiden poistamisellakaan ei enää ole mitään merkitystä.
Oppilaihin kuvan nopea leviäminen osui ja upposi.
– En enää laita kuvia Facebookiini, enkä enää kommentoi mitään josta pidän tai en pidä, eräs oppilaista kertoi TODAY:lle.

Bour lähetti viestin vuonna 2014, mutta se on alkanut jälleen levitä sosiaalisessa mediassa ja sen opetus pätee edelleen. Ehkä Suomessakin kannattaisi kokeilla samanlaista opetusta!
Lähde: Today.com