Metropoli.net kertoi toukokuussa Oulun yliopiston harvinaisen tylystä vastauksesta niille, jotka myöhästyivät valintakokeesta liikenneonnettomuuden takia, ja nyt yliopisto on mokannut jälleen.

Kasvatusalan VAKAVA-valintakokeen pisteiden syöttämisessä on ilmennyt virhe, joka koskee Oulun yliopiston kasvatustieteiden koulutukseen hakeneita.

Virheellisiä pistemääriä saaneiden joukossa on viisi hakijaa, joiden todelliset pisteet eivät riitä opiskelupaikan saamiseen Oulun yliopiston kasvatustieteiden koulutukseen. Hakijoihin on oltu yhteydessä virheen havaitsemisen jälkeen tänään. Tiedon haun tuloksesta eli eli sisäänpääsystä opiskelijat olivat ehtineet saada ennen juhannusta, torstaina.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme pisteiden syöttämisessä tapahtuneesta inhimillisestä virheestä. Kaikille hakijoille on nyt korjattu oikeat pisteet, jotka näkyvät hakijalle Oma Opintopolku -palvelussa. Virhe ei vaaranna hakijoiden hakuprosessia muihin hakukohteisiin”, sanoo koulutuspalveluiden johtaja Vesa-Matti Sarenius Oulun yliopistosta.

Virheen korjaaminen vaikuttaa myös seitsemään hakijaan, joiden pisteet riittävätkin opiskelupaikkaan, vaikka heille oli aluksi mennyt päinvastainen tieto.

Yhteensä 115 hakijan pisteet tallentuivat väärin. Suurimmalla osalla pisteiden korjaaminen ei vaikuta siihen, saavatko he opiskelupaikan vai eivät. Kaikkien virheellisiä pisteitä saaneiden hakijoiden sukunimi sijoittuu aakkostetussa listassa välille F–K. Myös tällä välillä on hakijoita, joiden pisteet ovat olleet oikein.

Hakijat voivat tarkistaa tilanteensa Oma Opintopolku -palvelusta tai ottaa yhteyttä Oulun yliopiston hakijapalveluihin: puhelin 029 448 4035, sähköposti [email protected]

STT

Kuva: Wikimedia Commons