Lääkärit joutuivat Miamissa erikoisen eettisen ongelman eteen, kun päivystykseen tuotiin tajuttomana 70-vuotias miespotilas, jolla oli korkea veren alkoholipitoisuus sekä keuhko- ja sydäntautien historia. Miehen rintaan oli tatuoitu teksti ”älä elvytä”.
Lääkärit eivät saaneet yhteyttä miehen perheeseen, joten he ryhtyivät elvyttämään miestä tatuoinnista huolimatta.
– Päätimme aluksi, ettemme kunnioittaisi tatuointia, sillä noudatimme periaatetta, ettemme valitse peruuttamatonta tietä, kun olemme epävarmoja, kirjoittivat lääkärit Gregory E. Holt, Bianca Sarmento, Daniel Kett ja Kenneth W. Goodman tapaustutkimuksessaan.
– Päätös jätti meidät epävarmaksi johtuen potilaan poikkeuksellisesta yrityksestä tehdä hoitotestamenttinsa selväksi, he jatkoivat.
Lääkärit päättivät kysyä neuvoa etiikan asiantuntijoilta, jotka totesivat, että heidän tulisi noudattaa tatuointia, jossa oli mukana myös miehen allekirjoitus.
Lääkärit lopettivat hoitotoimenpiteet ja mies menehtyi myöhemmin samana yönä. He olivat kuitenkin yhä huolissaan, ettei tatuointi olisi laillisesti sitova sopimus. Lääkäreiden onneksi heidän päätöksensä vahvistettiin, kun kävi ilmi, että potilas oli allekirjoittanut myös virallisen elvytyskiellon.
Lähde: People
Kuva: YouTube