Vaikka suuret öljy-yhtiöt ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump muuta väittäisivätkin, hiiliperäistä polttoainetta käyttävien kulkuneuvojen pakokaasupäästöt saastuttavat ilmastoa.
Toukokuussa Ranskan presidentin virkaan astunut Emmanuel Macron ei ollut iloinen Donald Trumpin päätettyä jättää Yhdysvallat pois Pariisin ilmastosopimuksesta, jossa sitoudutaan vähentämään saasteita, joten hän päätti Ranskasta tulevan esimerkki muille teollisuusmaille saasteiden torjunnassa.
Pian sen jälkeen kun ruotsalainen autonvalmistaja Volvo ilmoitti keskiviikkkona siirtyvänsä valmistamissaan autoissa kokonaan sähkömoottoreihin vuodesta 2019 alkaen, Ranskan ympäristöministeri Nicolas Hulot ilmoitti tiedotustilaisuudessa, että Ranskassa tullaan kieltämään kaikki bensiini – ja dieselkäyttöiset kulkuneuvot vuoteen 2040 mennessä. Ranska aikoo puhdistautua hiiliperäisistä saasteista vuoteen 2050 mennessä.
Hulot kertoi myös, että jo vuoteen 2022 mennessä Ranskassa ei enää käytetä hiiltä sähkön valmistukseen.
Hulot myöntää, että päätös tulee asettamaan paineita Ranskan autoteollisuudelle sekä kansalaisille, jotka joutuvat vaihtamaan autonsa ekologisempiin versioihin, mutta päämääränä on parantaa kaikkien ranskalaisten päivittäistä elämänlaatua.
Luonnonsuojelujärjestöt ovat iloisia Ranskan suunnitelmasta ja toivovat muiden maiden noudattavan Ranskan esimerkkiä. Unilad-sivuston mukaan ainakin Saksa, Hollanti, Norja ja Intia ovat myös ilmoittaneet halunsa päästä eroon bensiini- ja dieselkäyttöisistä kulkuneuvoista.
Alla Volvon video siirtymisestä sähkömoottoreihin.


Lähde: Unilad