Parantumatonta imusolmukesyöpää sairastava realitykaunotar Janita Lukkarinen, 26, on joutunut sosiaalisessa mediassa erittäin ikävään sanaharkkaan järjestämästään rahankeräyksestä.

Janita’s Cancer Foundationin rahat on tarkoitettu saattohoidossa olevan Janitan hoito- ja hautajaiskuluihin sekä muiden syöpäpotilaiden avuksi.

Janita kertoo ikäviä piirteitä saaneesta riidasta Instagram Stories -osiossa. Janitan mukaan entinen lähipiiriin kuulunut ystävä on riitaantunut Janitan kanssa ja poistanut Janitan yksityiseltä Instagram-tililtä useita seuraajia vakavien syytösten kera. Janita on asiasta erittäin pahoillaan ja pyytää poistettuja henkilöitä palaamaan takaisin.

Yksityistili oli perustettu niille, jotka ovat tehneet Janitan keräykseen rahalahjoituksen. Janitan mukaan entinen ystävä poisti ihmisiä tililtä, koska syyttää Janitaa keräykseen tulleiden rahojen käyttämisestä henkilökohtaisiin ostoksiin.

Ex-ystävä syyttää useissa somekanavissa, että Janita olisi tehnyt keräämillään rahoilla omia ostoksia, mm. puhelimen, kameran, vaatteita, studiovälineitä ja sormuksia.

Janita kertoo, että on saanut reilun 1000 euron edestä sellaisia lahjoituksia, joissa oli saatteena kehotus käyttää niitä omiin tarpeisiin. Janitan mukaan kyseisissä lahjoituksissa sanottiin, että ”raha on sinulle, käytä se itseesi, tee itsesi onnelliseksi”.

Janita kertoo ostaneensa kyseisillä rahoilla esimerkiksi puhelimen 380 eurolla. Muita ostoksia hän sanoo tehneensä mm. lehtihaastatteluista saamillaan palkkioilla. Janitan mukaan avustuskeräykseen tulleet rahat ovat edelleen tallella ja menevät aikanaan säätiöön.

– En ole huijannut ketään keräyksellä, Janita sanoo.

Janita ihmettelee syytöksiä väärinkäytöksistä ja varsinkin sitä, että häntä on jopa kiristetty myöntämään käyttäneensä keräysrahat, jotta hänen perheensä jätettäisiin rauhaan. Janita toteaa, ettei voi suostua myöntämään käyttäneensä rahoja, jotka ovat vielä tallessa.

Janita kertoo myös huomanneensa, että hänestä puhutaan somekanava Jodelissa hyvin rumasti rahankeräyksen tiimoilta, joten hän aikoo tehdä kyseisistä kirjoituksista ilmoituksen poliisille.

Kuva: Instagram / juanitapupu