Eilen sunnuntaina (19.3.) suomalaisia kohtasi suuri järkytys, kun media uutisoi näyttelijä ja somevaikuttaja Jasmin Voutilaisen menehtymisestä. Voutilainen oli kuollessaan vain 27-vuotias. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Nyt lukuisat suomalaiset julkisuuden henkilöt ja Voutilaisen fanit muistelevat edesmennyttä näyttelijää sosiaalisessa mediassa. Voutilainen nousi aikoinaan suuren yleisön tietoisuuteen roolistaan suositussa Salatut elämät -sarjassa. Nainen näytteli ohjelmassa viime vuoteen saakka.

Salatut elämät -sarjan viralliselle Instagram-tilille on julkaistu koskettava kirjoitus, jossa otetaan osaa Voutilaisen lähipiirin suureen suruun.

– Salatut elämät -työyhteisö on syvästi järkyttynyt ja surullinen saatuaan tiedon Jasmin Voutilaisen poismenosta. Jäämme suurella kaipauksella muistamaan Jasminia, joka työpaikallamme tunnettiin hauskana, luotettavana ja taitavana kollegana sekä meille tärkeänä ryhmän jäsenenä. Haluamme esittää lämpimän osanoton Jasminin omaisille ja läheisille. Toivomme kunnioitusta heidän surutyöllensä, tekstissä muotoillaan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Monet Salkkarit-näyttelijät muistavat rakasta kollegaansa hienovaraisella eleellä Instagramissa. Tähdet ovat lisänneet Stories-osioihinsa valkoisen sydämen mustalla taustalla. Näin ovat tehneet muun muassa Kerttu Rissanen, Sami Uotila, Johanna Puhakka, Mikko Parikka, Hemmo Karja, Ronja Alatalo, Inna Tähkänen ja Vivi Wahlström.

Sara Parikka suree Voutilaisen poismenoa herkässä tekstissä, jonka hän on julkaissut mustalle pohjalle Stories-osioonsa.

– Jasmin. Ei löydy sanoja. Lämmin osanotto perheelle ja läheisille, hän kirjoittaa sydänemojin kera.

Myös Olga Heikkala on lisännyt Stories-osioonsa sydäntäraastavan muistokirjoituksen.

– Saatiin eilen järkyttäviä uutisia. Oon surun murtama. Lepää rauhassa Jasmin, Heikkala sanoittaa.

– Toivon perheelle ja läheisille rauhaa ja kunnioitusta näin käsittämättömän surun äärellä, hän lisää.

Monika Lindeman puolestaan on päivittänyt Instagram-tilinsä Feed-osioon kuvan kauniista merimaisemasta, jonka yhteydessä hän kiittää Voutilaista yhteisistä hetkistä.

– Koskaan ei tiedä, onko aikaa paljon vai vähän… Sinun elämäsi päättyi tähän. Kiitos yhteisistä vuosista Jasmin, muistot säilyy sydämessä, Lindeman kiteyttää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Jasmin Voutilaisen kuolinsyytä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Voutilainen kertoi aiemmin tänä vuonna avoimesti kärsivänsä vaikeasta masennuksesta, minkä takia on ollut jo pidemmän aikaa sairauslomalla työelämästä.

Voutilainen näytteli Salattujen elämien lisäksi kyseiseen sarjaan perustuvassa Nightmare – Painajainen jatkuu –elokuvassa ja spin-off-sarja Satulassa.

Hän nousi julkisuuteen vuonna 2015 osallistuttuaan Martina ja hengenpelastajat -tv-sarjaan. Vuonna 2018 Voutilainen osallistui Miss Helsinki -kilpailuun, jossa hänet kruunattiin ensimmäiseksi perintöprinsessaksi.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Näyttelijä julkaisi vielä torstaina ja perjantaina Instagram-tilillään päivitykset, joissa pui omaa vointiaan.

– Oon oikeesti ihan poikki! Jos mielenterveysongelmat hellittää hetkeksi, niin eiköhän ole virusperäinen angiina vuorossa. Voi himpskatti mä sanon, hän kirjoitti torstaina.

Voutilainen jakoi myös videon, jossa kertoi avoimesti mielenterveysongelmistaan.

– Lyhyesti kerrottuna mulla on ollut posttraumaattinen stressihäiriö, ahdistuneisuushäiriö, keskivaikea tai vaikea masennus. Näiden kanssa pitäisi pärjätä. Varmasti on kohtalotovereita siellä, nainen summasi.

Lue myös:

IL: Salatut elämät -tähti Jasmin Voutilainen, 27, on kuollut

Jasmin Voutilainen, 27, julkaisi surullisen somepäivityksen juuri ennen kuolemaansa