Sara Sieppi, 27, on moneen kertaan sanonut saavansa suuren osan elannostaan sosiaalisesta mediasta. Hänellä on Instagramissa 155 000 seuraajaa ja monet yhteistyökumppanit ovat huomanneet hänen huomioarvonsa.

Sieppi on myös kertonut saavansa Instagram-kuvistaan kohtuuttoman paljon kritiikkiä. Ihmiset kritisoivat esimerkiksi hänen ulkonäköään, vartaloaan ja paljastavien kuvien julkaisemista. Nyt yhä suuremmaksi kritiikin aiheeksi on alkanut nousta myös kaunottaren hiilijalanjälki.

Sieppi matkustaa varsin paljon ulkomaille ja etenkin kaukokohteisiin. Äskettäin hän julkaisi kuvia Meksikosta ja nyt hän on palannut jälleen Aasiaan. Uusi Thaimaassa otettu kuva on saanut paljon kritiikkiä, koska monet kommentoijat ovat huolestuneita jatkuvan lentämisen vaikutuksista maapallon ilmastoon. Heidän mielestään Sieppi saa kuvillaan aikaan matkustamisen ihannointia.

– Ongelma on siinä että koska glorifioit elämäntyyliäsi, jonka hiilijalanjälki vaikuttaa olevan valtava ainakin lentomailien osalta, niin muutkin alkavat ihannoida elämäntyyliä, joka ei ole kestävä, eräs kommentoija toteaa.

– Eikö Suomessa muka ole hyvä olla? toinen kysyy.

– Ei ketään kiusata mutta olisi kiva jos haitallisia elämäntapoja ei ainakaan näin julkisesti promottaisi. Uskon oikeasti että vaikuttajille löytyisi maksajia myös firmoista jotka edistävät parempia asioita kuin kaukomatkailu, kolmas kirjoittaa.

Sieppiä myös puolustetaan.

– Tää menee kiusaamisen puolelle, kun aletaan haukkumaan yksittäistä ihmistä ja hänen elämää sekä valintoja, eräs seuraaja kommentoi.

– Tää maa hukuttaa ihmiset negatiivisuuteen ja siksi täältä on välillä päästävä pois. Maailma on tarkoitettu nähtäväksi ja koettavaksi! toinen kirjoittaa.

– Säälittävää ruikutusta ihmisiltä. Jokainen varmaan saa elää omaa elämää miten haluaa, kolmas toteaa.

Alla Sara Siepin suurta polemiikkia aiheuttanut uima-allaskuva Thaimaasta.

Tässä pari viikkoa sitten Meksikon matkalta julkaistuja kuvia.

Kuvat: Instagram / Sara Sieppi