Ihonvärinsä muuttanut ja ”Euroopan suurimmat” silikonirinnat itselleen hankkinut saksalaissyntyinen lentoemäntä Martina Big nousi viime viikolla otsikoihin, kun englantilaisen This Morning -aamuohjelman juontaja ilkeili hänelle noin 59 000 euroa toistaiseksi maksaneesta muodonmuutoksesta.
Martinan kuppikoko on rintaleikkausten jälkeen S ja nainen tummensi ihonväriään huomattavasti ruiskuttamalla itseensä melaniinin tuotantoa edistäviä aineita. Big kertoi aamuohjelmassa suunnittelevansa jatkossa lisää leikkauksia, koska haluaaa näyttää ”eksoottiselta Barbielta”.

Bigin tarina hämmensi juontajien lisäksi monia ohjelman katsojia, jotka eivät säästelleet sanojaan julmaksi äityneessä some-kommentoinnissa. Bigillä on myös omat puolustajansa, jotka muistuttavat että jokaisella on oikeus näyttää miltä haluaa.
Yksi Bigin puolustajista on suomalainen Hottikset-sarjasta tuttu Joni Virtanen, joka otti blogissaan kantaa lentoemännän saamaan kritiikkiin otsikolla ”Vi*un ruma”:
– Mitä helvetin väliä, sillä on mitä kukakin päättää tehdä ulkonäölleen? Onko sinulla oikeus haukkua jotakuta hänen tyylinsä, ulkonäkönsä tai olemuksen vuoksi? Tuskin. Ymmärrän muutoksen olevan todella shokeeraava, sekä omalaatuinen, mutta ei se tee hänestä yleistä sylkikuppia!
Virtasen mukaan toisten ulkonäön haukkujat saavat itsensä näyttämään rumilta arvostellessaan muita.
– Rumuus tulisi mitata ihmisen käytöksen perusteella, eikä ulkokuoren. Kaikkien ulkoinen habitus ei iske minuunkaan (tietysti) mutta en osoita häntä ja huuda, miten vi*un ruma hän mielestäni on. Camoon! Ihmisten ei tarvitse omata samoja kauneusihaneita, unelmia tai tavoitteita, että hän olisi muuten arvokas.
Virtanen toivoo kannanotollaan saavansa ihmiset muuttamaan asenteitaan liittyen toisten ulkonäköön.
– Muiden haukkuminen tai arvosteleminen julkisesti ei ole kovin siistiä, se on rumaa, etkä osoita minkäänlaista ylpeyttä tai itsevarmuutta, vaan korostat pelkuruuttasi ja huonoa itsetuntoasi. Martina Big on osoittanut olemuksellaan sekä positiivisella asentellaan olevansa arvostelijoitaan kauniimpi osapuoli, sekä paljon fiksumpi.
Lue koko kirjoitus Joni Virtasen blogista.
Kuva: Martina Big / Facebook