Hennes & Mauritz on suomalaisnaisten mielestä maan paras vaatekauppa. Tulos selvisi Voicen Muotikyselyssä, jossa selvitettiin eri ikäisten naisten kulutustottumuksia ja suhdetta muotiin.
Voicen Muotikyselyssä selvitettiin suomalaisnaisten mielipiteitä ja tottumuksia muotiin liittyvissä asioissa. Kyselyssä selvisi muun muassa, että Hennes & Mauritz on Suomen suosituin vaatekauppa. H&M oli ykkönen niin parhaan kivijalkakaupan kuin parhaan nettikaupan luokassa, ja se nousi kärkeen sekä 18-24 –vuotiaiden että 25-44-vuotiaiden naisten vastauksissa.
SUOSITUIMMAT KIVIJALKAKAUPAT
18-24-vuotiaat
1. H&M
2. Gina Tricot
3. Vero Moda
4. Seppälä
5. Zara
6. Vila
7. Only
8. Lindex
9. Cubus
10. Mango
25-44-vuotiaat
1. H&M
2. Seppälä
3. Vero Moda
4. Lindex
5. Vila
6. Gina Tricot
7. Kappahl
8. Stockmann
9. Zara
10. Esprit
SUOSITUIMMAT NETTIKAUPAT
18-24-vuotiaat
1. H&M
2. Nelly
3. Ellos
4. Asos
5. Gina Tricot
6. Zalando
7. Bubbleroom
8. Topshop
9. Brandos
10. Forever21
25-44-vuotiaat
1. H&M
2. Ellos
3. Nelly
4. Zalando
5. Asos
6. Halens
7. Boozt
8. Bubbleroom
9. Anttila
10. Esprit

– Se ei ollut yllätys. H&M on merkki, joka tavoittaa naiset ikäryhmästä riippumatta. Luet sitten teinien Miss Mixiä, parikymppisten Trendiä tai kolmekymppisten Oliviaa, niin kaikissa näkyy H&M, kertoo tunnettu muotiblogaaja ja toimittaja Stella Harasek, joka oli mukana tekemässä tutkimusta.
Tutkimuksessa selvisi myös, miten paljon rahaa eri ikäiset naiset ovat valmiit käyttämään kenkiin tai käsilaukkuihin, miten asuinpaikka ja tulotaso vaikuttavat muodin kuluttamiseen, ketkä lukevat muotiblogeja ja millainen on tyypillinen nettikaupoista vaatteita ostava nainen.
Nuo tiedot ja muut tutkimustulokset löytyvät tutkimustuloksia esittelevältä sivulta osoitteesta http://wwww.voice.fi/muotikysely.