Amazon on vahvistanut, että J.R.R. Tolkienin kirjoittamien Taru sormusten herrasta -kirjojen pohjalta tuotetaan televisiosarja, joka on peräti 5 tuotantokauden pituinen.
Sarja perustuu samooja Aragornin nuoruuteen. Huippumenestyksekkäässä Peter Jacksonin ohjaamassa Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogiassa Aragornia esitti Viggo Mortensen, mutta häntä eikä muitakaan elokuvissa esiintyneitä näyttelijöitä ei sarjassa nähdä. Peter Jackson ei ole mukana televisiosarjan taustajoukoissa, eikä siinä myöskään kuulla elokuvasarjan eeppistä musiikkia. Kyseessä siis tulee olemaan hyvin erilainen kokemus elokuviin verrattuna.
Taru sormusten herrasta -fanien reaktiot tiedolle uudesta sarjasta ovat olleet hyvin ristiriitaisia. Osa fantasiasarjan faneista ei voi sietää koko ajatusta, kun taas osa on hyvillään saadessaan katsella lisää Keski-Maan hahmojen seikkailuja.
Amazon uskoo uuden sarjansa täyttävän HBO:n ensi vuonna päättyvän suositun Game of Thrones -sarjan jättämän tyhjiön ja kaappaavan sen seuraajat.
Amazonin suoratoistopalvelussa esitettävän sarjan riskit tulevat olemaan suuret, koska katsojat ovat tottuneet Peter Jacksonin elokuvien tyyliin. Sarjassa ei ilmeisesti ole paljoakaan samaa kuin Jacksonin elokuvissa, ja Amazon aikoo luoda jotain aivan uutta syytämällä sarjaan jopa yli miljardi dollaria, tehden siitä kaikkien aikojen kalleimman televisiosarjan.
Tuleeko häkellyttävän suuren rahasumman sijoittaminen yhteen televisiosarjaan kannattamaan, ja entä jos sarja ei saakaan riittävästi katsojia ensimmäisellä kaudella?
Spekulaatioita sarjasta alla olevalla videolla.

Lähde ja kuva: YouTube / ColliderVideos