Sinkut paljaana -sarjan toisella kaudella nähdään kuusi näyttävästä ulkonäöstään tunnettua julkkista ja sosiaalisen median kauneusvaikuttajaa: reality-tähti ja somevaikuttaja Mathilda ”Mattu” Westerberg, transtaustainen glamourmalli ja kauneusalan ammattilainen Elena Vikström, The Face Of African Queen -voittaja Aja Daffeh, läskiaktivisti, realitytähti ja työkseen rohkeissa kuvissa poseeraava Anna Roininen, tosi-tv-kaunotar ja someyrittäjä Endia Patterson sekä povikaunotar ja viihdeyrittäjä Marianne Kallio.

Ohjelmaa luotsaa Yle Kioskista tunnettu videontekijä ja ulkonäköpaineista paljon keskustellut Emma Karasjoki.

Kuva: Yle

Mathilda ”Mattu” Westerberg

@mathildawesterbergg

Supersuosittu sosiaalisen median vaikuttaja Mathilda ”Mattu” Westerberg nousi julkisuuteen tosi-tv-sarjan siivittämänä. 24-vuotias Mattu on teettänyt itselleen kauneusleikkauksia, jopa miellyttääkseen muita. Hänet on totuttu näkemään aina viimeisen päälle huoliteltuna. Treffeille meno hiukset kiinni ja ilman meikkiä ei tunnu lainkaan helpolta ajatukselta. 

Mattu etsii rinnalleen empaattista ihmistä, ja häntä kiinnostaa etenkin, miten kilpakosijat käyttäytyvät konfliktitilanteissa. Mattulla on mielenterveyteen liittyvä salaisuus, josta hän ei ole aiemmin puhunut julkisesti. Nyt hän kuitenkin aikoo paljastaa sen treffikumppaneilleen heti ensitreffeillä. ”Taistelen häpeää vastaan aina kun muistan. Häpeä on juuri se asia, jolla minua yritetään saada olemaan puhumatta näistä asioista.”

Kuva: Yle

Aja Daffeh

@ajadaffehh

Suomen ensimmäisen Face of African Queen -kauneuskilpailun voittanut Aja Daffeh kuvailee itseään iloiseksi ja pirteäksi, mutta hän kantaa harteillaan myös suurta surua. 28-vuotias Aja on syntynyt Gambiassa ja muuttanut Suomeen 7-vuotiaana. Gambiassa hän joutui silpomisen eli ympärileikkauksen uhriksi, mikä on aiheuttanut hänelle terveysongelmia sen jälkeen aina tähän päivään asti. Aja haluaa puhua aiheesta julkisesti, jotta edes yksi ihminen voisi välttää hänen kohtalonsa.

Treffeissä Ajaa jännittää silpomisesta puhumisen lisäksi hänen omien afrohiuksiensa paljastaminen, sillä kauneusihanteiden vuoksi hän pitää aina peruukkia. Jännitystä lisää vielä se, ettei Aja ole koskaan aiemmin käynyt treffeillä.

Kuva: Yle

Anna Roininen 

@hisokas_leftear

22-vuotias näyttävästi pukeutuva reality-tähti Anna Roininen kertoo olevansa intersektionaalinen feministi ja läskiaktivisti. Hän on luonut uraa tekemällä sisältöä Onlyfans-palveluun, minkä myötä hän saa nykyään elantonsa virtuaalisesta seksityöstä. Rohkeissa kuvissa poseeraava Anna toteaa:  ”Yhteiskunnan asettamat ulkonäköpaineet naisille on ihan käsittämättömät. Mä en jaksa enää vihata joka päivä itseäni.”

Anna deittailee kaikkia sukupuolia ja toivoo kumppanikseen ihmistä, joka ei säikähdä oikeita asioita ja keskusteluja. Anna kertoo harjoitelleensa treffailua melko paljon, mutta meikittä treffeille meneminen jännittää häntä. ”Mulla on pelko, että kun menen treffeille ilman meikkiä, niin olenkin kömpelö läski, joka löllertää sinne deiteille.”

Kuva: Yle

Elena Vikström 

@elenavikstrom

Glamourmalli ja kauneusalan yrittäjä Elena Vikström on käynyt Suomen nuorimpana läpi sukupuolenkorjausleikkaukset. Tämän lisäksi hänelle on tehty useita kauneusleikkauksia. Transtaustainen, sanavalmis Elena on tarkka näyttävästä ja huolitellusta ulkonäöstään.   Valmistautuessaan treffeille Elena toteaa: ”Meikeissä mulla on itsevarma olo, mutta kun alkaa ottaa näitä pois, niin muistaa taas, että mitä kaikkea pitäisi vielä itselleen tehdä.”

Elena toivoo kumppanikseen spontaania miestä, joka ei ole liian normaali. Elena rakastaa yltiöfeminiinistä ulkonäköään ja haluaa tuoda kurvinsa esiin vartalonmyötäisissä vaatteissa, joten eniten häntä jännittää löysään mekkoon pukeutuminen. ”Musta tulee yhtäkkiä Muumilaakson Mörkö, niin se ei säväytä mua!”

Kuva: Yle

Marianne Kallio

@adelinekallio

Povikaunotar ja viihdeyrittäjä Marianne Kallio nousi julkisuuteen osallistuttuaan useisiin eri realityohjelmiin peräkkäin. Näyttävä Marianne on juuri valmistunut lähihoitajaksi mutta tekee töitä somessa sekä julkaisee myös seksuaalista sisältöä omilla tileillään, kuten OnlyFans-sivustolla.

Marianne on kokenut elämässään hyvin raskaita asioita, joiden vuoksi hän kärsii kovasta luottamuspulasta. Tämä aiheuttaa ongelmia myös kumppanin etsimisessä. Nyt hän aikoo paljastaa raskaat arpensa deittikumppaneilleen ensitreffeillä. ”Tää on ensimmäinen kerta, kun mä uskallan puhua näistä julkisesti ääneen.”

Kuva: Yle

Endia Patterson

@endia.jade

Näyttävän näköinen Endia nousi julkisuuteen tosi-tv-kaunottarena. Endia työskentelee järjestyksenvalvojana, ja hän on osallistunut menestyksekkäästi lukuisiin kauneuskilpailuihin. Endia julkaisee rohkeaa seksuaalista sisältöä omilla sometileillään. Endia aloitti mallin uran jo nuorena, ja sen myötä alkoivat myös kamppailut kehonkuvan hahmottamisen kanssa. 

Endia kärsii kovista ulkonäköpaineista ja sanoo ottavansa joskus satoja selfieitä itsestään, ennen kuin on tyytyväinen edes yhteen kuvista. Treffeille meikkien poistamisessa häntä jännittää etenkin kasvojen arpien ja epäpuhtauksien paljastuminen. 

Sinkut paljaana 2 Yle Areenassa 1.1.2022