Korona on saanut meidät keksimään monenlaisia ratkaisuja, jotta virus ei pääsisi leviämään. Kasvosuojainten käyttö on niistä ehkä yleisin. Monet ovat myös välttäneet julkisia paikkoja, jotta virus ei pääsisi iskemään kiinni.

Nyt on keksitty ehkä yksi erikoisimmista ratkaisuista, jotta virus ei pääsisi leviämään ainakaan kosketuspintojen koskemisen kautta. Hissien nappeihin koskeminen ei varmasti tunnu hyvältä, jos mielessä on koronan tai jonkin muun tartuntataudin välttäminen. Niihin nappeihin on moni muukin ehtinyt koskemaan ehkäpä joku sellainen, johon on jokin kulkutauti juuri iskemässä.

Nyt Thaimaassa Bangkokin Prawetissa on keksitty tähän ongelmaan kätevä ratkaisu, jota on testattu jo siellä olevassa ostoskeskuksessa. Siellä hissin nappeihin ei tarvitse koskea, koska hissin voit tilata siten, että painaa jalalla olevaa poljinta. Sama ratkaisu löytyy myös hissien sisältä, jossa kerroksen voi valita samalla tavalla lattialla olevien polkimien avulla.

Ehkä tämä voisi olla hyvä ratkaisu, mutta monien tutkimusten mukaan korona tarttuu yleensä ensisijaisesti pisaratartuntana eikä kosketuspintojen kautta. Mutta aika moni muu ikävä tauti jäisi tällä tavalla tarttumatta ainakin hissien painikkeiden kautta.

Lähde ja kuvat: BoredPanda