6-vuotiasta pyörätuolipoikaa ei otettu bussin kyytiin, vaikka kyydissä ei sillä hetkellä ollut muita pyörätuolilla matkustavia ihmisiä.

Rebecca Allison oli liikkeellä aivohalvausta sairastavan Jacob-poikansa kanssa, kun he olivat aikeissa nousta bussiin. Kotimatkaa varten oli kaksi bussiyhteyttä, joista toinen tuli yhdeksän minuuttia aiemmin, joten he päättivät mennä sillä.

Kello 16.30 saapuneen bussin kuljettaja ei kuitenkaan ottanut kyytiin Rebeccaa ja hänen poikaansa ja sanoi, että ”toinen pyörätuolin käyttäjä saattaisi odottaa bussiani kulman takana”.

– Jacob pelkää pimeää. Vaikka ei ollutkaan ilta, niin hän luuli olevan paljon myöhäisempi pimeän vuoksi. Tiesin poikani olevan järkyttynyt, sillä hän oli todella hiljainen. Tämä oli iljettävää käytöstä kuljettajalta, kertoo Rebecca.

Rebecca ja Jacob joutuivat odottamaan kylmässä säässä jälleen yhdeksän minuutin ajan seuraavaa bussia.

Stagecoach-bussiyhtiön edustaja kertoi, että matkustajat voivat nousta haluamaansa bussiin, vaikka kuljettajalla olisikin vaihtoehto tarjolla.

– Olimme erittäin huolestuneita kuultuamme tästä tapauksesta. Paikallinen esimiehemme tutki asian välittömästi ja totesi, ettei kuljettaja ollut seurannut koulutusta ja opastusta.

– Hän otti yhteyttä asiasta ilmoittaneeseen asiakkaaseen sähköpostitse ja pyysi tapahtunutta anteeksi sekä sanoi olevansa yhteydessä kyseiseen kuljettajaan, kertoi Stagecoachin edustaja.

Lähde sekä kuvia Rebeccasta ja Jacobista: Metro

Kuvituskuva: Pixabay