Uuden tutkimuksen perusteella naisten kannattaa laittaa työhakemuksen yhteyteen kuva, jossa on syvään uurrettu kaula-aukko.
Konservatiivisempaan pukeutumislinjaan verrattuna rintoja vilauttavalla pukeutumistyylillä aukeaa paikka työhaastatteluun jopa 19 kertaa todennäköisemmin.
Pariisin yliopiston tohtori Sevag Kertechian tutki vaatetuksen vaikutusta työnhakuprosessissa. Kolmen vuoden aikana toteutetussa tutkimuksessa kaksi samantyylistä naista haki samaa työpaikkaa samankaltaisella ansioluettelolla ja osaamisella. Naisten ainoa ero oli pukeutuminen hakemuksen yhteydessä olleessa valokuvassa. Toinen naisista oli pukeutunut syvään kaula-aukkoon ja toisen vaatteet olivat kaulaan asti peittäviä.

Myyntitehtäviin liittyviin työpaikkoihin lähettiin 200 hakemusta. Näistä paljastavammin pukeutunut työnhakija sai 62 haastattelukutsua enemmän, kuin peittävämmin pukeutunut hakija. Kirjanpitotehtäviin lähetettiin myös 200 hakemusta. Niistä syvällä kaula-aukolla työtä hakenut sai 68 haastattelukutsua enemmän.
– Tutkimuksemme osoitti mielenkiintoisia suuntauksia, kun työn luonteesta riippumatta avokaulaiset asut herättivät paremmin rekrytoijien huomion. Tulokset olivat järkyttäviä ja negatiivisia, mutta eivät välttämättä yllättäviä. Se vain osoittaa, että meidän on tehtävä lisää tutkimuksia, kertoo tohtori Kertechian.
Lähde: Telegraph