Veturinkuljettajana työskentelevä nainen julkaisi Facebookissa hätkähdyttävän kirjoituksen. Tekstissä vedotaan raiteiden ja asemien lähellä asuviin vanhempiin, koska veturinkuljettaja oli havainnut nuorison käyttäytyneen hengenvaarallisesti. Kuljettajan mukaan vastaavaa toimintaa tapahtuu eripuolilla Suomea päivittäin.
– Tulin IC-junalla Oulun suunnasta kohti Kauhavan liikennepaikkaa. Pohjoisesta tullessa Kauhavan aseman kohdalle, on sen ohittavan junan nopeus 140km/h. Tulen pimeästä ja huonosti valaistua aseman seutua kohti ja tänäänkin vauhtina tuo 140km/h. Yhtäkkiä huomaan laiturilla parveilevan kymmenkunta toisella kymmenellä olevaa lasta. Joku, mielestään uskalias, seisoi raiteilla. Samalla kun teen hätäjarrutuksen ja painan torvea, osa lapsista vetää kiskoilta poikaa laiturille. Ja aivan pian, jo sekunnissa junani pyrähtää nuorison ohitse. Vielä kuin uhmassa eräs poika sylkäisee junaa kohti, veturinkuljettaja kirjoittaa Facebookissa.

Kuljettaja pyytää vanhempia puuttumaan nuorten käytökseen.
– Pyydän, hyvät vanhemmat, jos asutte raiteiden ja asemien lähellä. Kertokaa raiteiden vaaroista kotona. Kertokaa, etteivät asemat ole leikkikenttiä eikä oleskelualueita. Me kaikki olemme olleet lapsia ja muistamme, että monesti joukossa tyhmyys sekä ajattelemattomuus ottaa vallan. Siksi kannattaa välillä muistuttaa lapsia erilaisista vaaroista. Kiskot ovat junia varten!

Kuva: Wikimedia Commons/Antti Havukainen