Italiassa on tiukkojen rajoitusten jälkeen päästy avaamaan mm. ravintoloita, kahviloita ja kampaamoita. Eri taloudessa asuvat ystävät saavat nyt tavata toisiaan. Paikat saavat olla auki, jos niissä noudatetaan tiukkoja sääntöjä, jotka liittyvät turvaetäisyyksien pitämiseen, ja muihin keinoihin yrittää estää koronan leviämistä.

Kaikissa ravintoloissa ei ole mahdollista toteuttaa vaadittua 2 metrin turvaetäisyyttä, jollainen pitäisi asiakkaiden välillä olla. Mutta milanolaisessa ravintolassa, jossa pöydät ovat hyvin lähellä toisiaan, on keksitty hyvä idea. Siellä on asennettu jokaisen pöydän keskelle turvapleksilasi.

Italialaisissa kampaamoissa asiakkailla on käytössä kasvosuojaimet kuten myös kampaamotyöntekijöillä, joilla näyttäisi näiden kuvien perusteella olevan niiden lisäksi käytössä myös kasvojen eteen laitettava pleksilasi.

Kasvosuojia käyttävät myös tarjoilijat ja muut palveluammatissa olevat henkilöt. Vatikaaniin pyrkiviltä taas mitataan ruumiinlämpö.

Myös museot, rannat ja kirkot ovat saaneet Italiassa jo avautua. Kuntosalit, uima-altaat ja urheilukeskukset avataan 25. toukokuuta sekä elokuvateatterit ja teatterit 15. kesäkuuta. On mielenkiintoista nähdä, millaisia käteviä keinoja viruksen leviämisen estämiseksi vielä keksitään, kun näitä paikkoja Italiassa vähitellen avataan. Ehkäpä lisää pleksilasia?

Lähde ja kuvat: Metro.co.uk