7-vuotiaalta poistettiin 80 hammasta – video!

Lääkärit poistivat Intiassa 7-vuotiaan pojan yläleuasta 80 hammasta. Harvinainen leikkaus suoritettiin Indoren kaupungissa.
Lähes neljä tuntia kestäneessä operaatiossa leikkausta johtanut tohtori Bharat Maheshwari poisti 80 hammasta, jotka olivat muodostuneet Vivek-pojan leukaan.
– Potilas kävi meillä viisi päivää aikaisemmin leuassa olleen paiseen takia. Tarkemmissa tutkimuksissa todettiin, että kyseessä oli odontooma, ja kaikki 80 ylimääräistä hammasta poistettiin paiseen hoidon jälkeen, Maheshwari kertoo.
Odontooma on hyvänlaatuinen hammaskasvain, joka muodostuu potilaan ikeniin tai leukaan.
– Näin suurta hammaskasvua ei tapahdu tämän ikäisille lapsille. Jos potilas olisi tullut luoksemme neljä vuotta myöhemmin, hänelle olisi voinut kehittyä jo vähintään 200 hammasta. Tällaisissa tapauksissa leikkaus on vaikea, koska leuka heikkenee ja murtumien syntymisen todennäköisyys kasvaa, sanoo tohtori Ankit Khasgiwala.
Myös 5 x 3,5 senttimetrin kokoisen paiseen leikkaaminen vaati useiden tuntien leikkauksen. Kokonaisuudessaan leikkaukset kestivät yli seitsemän tuntia.
Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun vastaavaa on tapahtunut, sillä vuonna 2014 tehtiin maailmanennätys, kun lääkärit leikkasivat 232 hammasta teini-ikäiseltä potilaalta Mumbaissa.
Vaikka odontooma on hyvänlaatuinen, ylimääräiset hampaat vaikeuttavat syömistä ja nielemistä, ja voivat aiheuttaa turvotusta kasvoihin.
http://youtu.be/WV3QuEbfIh8
Kuva: YouTube


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jä vastaus

Your email address will not be published.