[jwplayer]http://youtu.be/5YAchE0-o-o[/jwplayer]
Hampurilaisketjujen markkinoinnissa nähdään mitä erikoisempia keinoja tuoda tuotteita esille, euron juustoja samuraitaistelussa tai kilpajuoksussa, kebab-hampurilaista painonnostajien kanssa, ja pihviä karhunpainilla. Huumori on usein hyvin edustettuna.
Joskus näkee lämminhenkisiä mainoskampanjoita myös tällä alalla. Etelä-Afrikkalainen pikaruokaketju Wimpy teki näkövammaisille hampurilaisia, joihin on pistekirjoituksella seesaminsiemenin kirjoitettu lauseita, kuten ”100 % naudanlihahampurilainen sinulle tehtynä.”
Yritys toimitti 15 hampurilaista sokeainkeskuksiin, kuvasi ruokailijoiden reaktioita ja ilmeitä heidän lukiessa sämpylästä tekstiä ja nauttiaessa ateriaansa – ja teki siitä mainoksen.
Krittiset tahot pitävät mainosta näkövammaisia loukkaavana. Ilmeisistä syistä televisomainos tai internetin bannerimainokset eivät tavoita tätä kohderyhmää, ja katsotaan että heitä on vain käytetty hyväksi kaupallisuuden alttarilla.
Ketjun mukaan sämpylät ovat pieni lämmin ele, ja että sosiaalinen media levittää 15 ihmisen positiiviset reaktiot 800 000 ihmiselle. Ja näin ainakin toivomme, että ketju lahjoittaa myös osan tuotosta sokeainkeskuksille.
Itse video niin suloinen, että Metropoli tuo sen esiin. Päätä itse: Lämminhenkistä ajattelua mainonnassa, vai pikaruokaketjulta törkeää vammaisten hyväksikäyttöä?