Hiihtohissi sekosi ja heitteli ihmisiä kuin räsynukkeja – samoja hissejä myös Suomessa! Järkyttävä video ei herkille

Viallinen hiihtohissi aiheutti järkyttävän ketjureaktion Georgian Gudaurissa lauantaina.
Hiihtohissin alkoi yhtäkkiä kulkea takaperin hyvin suurella nopeudella ja heitti alapään kääntökohdassa ihmisiä kuin räsynukkeja useiden metrien ilmalentoon. Pian laskettelijoita kuljettaneet kantotuolit alkoivat törmätä toisiinsa ja joitakin ihmisiä kulkeutui törmäysalueelle asti vääntyneen metallin sekaan.
Georgialaisten tiedotusvälineiden mukaan kahdeksan loukkaantunutta ihmistä kuljetetiin sairaalaan, mutta yksikään heistä ei ole kriittisessä tilassa. Loukkaantuneiden joukossa oli ulkomaalaisia lomailijoita, joista yksi oli raskaana oleva ruotsalaisnainen, joka valitti kipua lantion alueella. Toinen oli ukrainalainen mies, jolta meni käsi poikki ja joka sai päähän pienemmän vamman.

Hissin valmistaja on maailman suurin hiiihtohissien valmistaja, itävaltalainen Doppelmayr. Myös monessa Suomen laskettelukeskuksessa on Doppelmayrin tuolihissejä.

Iltalehden haastatelema Kuusamon Rukakeskuksen paikallisjohtaja Matti Parviainen sanoo, ettei ole aiemmin nähnyt vastaavaa hissiturmaa. Parviainen pitää videon kaltaista onnettomuutta Suomessa erittäin epätodennäköisenä, mutta ei mahdottomana.

– Koskaan ei voi sanoa, että tällaista ei voi koskaan sattua, Parviainen kertoo Iltalehdelle.
Hiihtohissin sekoamisen syyksi arvellaan teknistä vikaa. Georgian viranomaiset ovat käynnistäneet tapahtumasta rikostutkinnan.
Alla oleva video sisältää järkyttävää materiaalia eikä sovellu herkille!

 Kuva: YouTube


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.