Business Insider julkaisi YouTubessa videon, jonka otsikossa julistettiin, että nykyisin on mahdollista ostaa muodikkaita luodinkestäviä vaatteita.
Alla olevilla todistevideoilla uudenlaisten noin 4 500 euroa maksavien luodinkestävien takkien kolumbialainen suunnittelija Miguel Caballero ampuu käsiaseella takkeja päällään pitäviä ihmisiä suoraan rintaan ja vatsaan erittäin läheltä.
Caballeron videot ovat aiheuttaneet valtavan nettiriidan. Kommenteissa videot tuomitaan huijauksiksi, mutta niille on myös omat puolustajansa. Suurin peruste huijausväitöksille on, että ammuttavat naiset ja miehet eivät hievahdakaan, vaikka luodin suuren iskuvoiman pitäisi horjuttaa tai jopa kaataa heidät. Monet uskovat, että Caballero ampuu videoilla paukkupanoksilla. Videoiden puolustajat puolestaan sanovat, että sen lisäksi, että takki pysäyttää luodin, se myös imee itseensä sen liike-energian.
Luodinkestäviä trendikkäitä hattuja, bleisereitä, liivejä ja takkeja suunnitellut Caballero myy tuotteitaan ampumistodisteiden avulla. Miehen takeista on tehty useita dokumenttiohjelmia ja kaikki näyttävät uskovan niiden toimivuuteen.
Mitä mieltä sinä olet näistä videoista – ovatko ne huijauksia, vai pysäyttävätkö Caballeron takit todellakin luodit niin tehokkaasti kuin väitetään, liike-energioineen kaikkineen?


Kuva: Facebook / Business Insider