Haulikkomies kylvi paniikkia koulussa, mutta hetkeä myöhemmin tilanne ratkesi rohkeaan väliintuloon.

Haulikkoa takkinsa alla kantanut opiskelija ilmestyy luokkahuoneeseen aseen kanssa, mutta asteli tämän jälkeen käytävälle. Videolla nähdään, miten luokassa olleet oppilaat ryntäävät paniikissa ulos luokan toisesta ovesta.

Luokassa ollut amerikkalaisen jalkapallon valmentaja toimi vaistomaisesti – hän esti toisella kädellään 19-vuotiasta poikaa käyttämästä asettaan, jolloin toinen opettaja ryntäsi paikalle ottamaan aseen haltuunsa. Sitten mies halasi oppilasta ja paijasi tämän selkää isällisesti.

– Kerroin hänelle, että olen tässä häntä varten, olen tässä pelastaakseni sinut, minulla on syy olla tässä. Tämä elämä on elämisen arvoinen, kertaa valmentaja ratkaisevia sanojaan, joita hän sanoi pojalle tätä rauhoitellakseen. Sanoista voi päätellä, että pojan tarkoitus oli ampua itsensä.

Poliisi saapui pian paikalle välikohtauksen jälkeen ja pidätti teini-ikäisen miehen. Tutkimuksissa selvisi, että haulikko oli ladattu vain yhdellä panoksella.

Tapahtuman taustalla kerrottiin 19-vuotiaan oppilaan mielenterveysongelmista. Oppilasta ei syytetty mistään, mutta hän sai kolmen vuoden mittaisen ehdollisen koeajan.

Video välikohtauksesta alapuolella.

Lähteet: Unilad, YouTube

Kuva: YouTube